Geniet van deze slawrap met pittige kipgehaktballetjes als lunch, diner of als aperitiefhapje. Deze snelle en gemakkelijke kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak voor een lekkere maaltijd die nog steeds indrukwekkend is. Door de kipgehaktballetjes in de oven te garen, ontstaan er steviger gehaktballetjes. Daarna rol je ze door de heerlijke saus voordat ze in de slawrap gaan.
Het is de ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse avond waarop je toch zin hebt in iets lekker en verantwoords.
Kipgehaktballetjes
Kipgehakt is een vrij nat gehakt, daarom bak ik de balletjes meestal niet in een pan maar in de oven. Gebruik wel naturel gehakt en niet gekruid kipgehakt.
Met zoveel smaak door de gerookte paprikapoeder en die heerlijke en makkelijk saus gemaakt van zoete chilisaus met sojasaus, zijn deze gehaktballetjes perfect om te serveren in
Het is zo snel, gemakkelijk en goedkoop om te maken, dit wordt jouw go-to-maaltijd of snack.
Slawraps
In plaats van een wrap te maken in een tortilla, is een slawrap een iets gezondere keuze. Daarnaast krijg je ook nog extra groente (sla) naar binnen. Ik ben dol op slawraps en daarom kan je diverse recepten hiervoor op de site vinden.
Probeer bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke:
Slawraps met surimi salade
Vegetarische slawraps met tempeh
Vitello Tonnato slawraps
Pulled kip slawraps met barbecuesaus en rauwkost
Slawraps met zeevruchten
Chinese slawraps met gehaktballetjes
Slawraps met spicy kipstukjes
Tips:
Als je geen spiraalsnijder* hebt, kan je ze raspen in een keukenmachine of met de hand.
Ik serveer de gehaktballetjes graag met komkommer en wortel die ik bij de hand heb, samen met de sla om ze in te pakken. Maar vul de slawraps verder op met wat jij lekker vindt of in huis hebt. Dit kan tomaten, atjar, zoetzuur, taugé, reepjes paprika, ingelegde rode uienringen of andere rauwkost zijn.
In plaats van pinda’s kan je ook cashewnoten of sesamzaadjes gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.