Deze salade met linzen en geroosterde groenten is een showstopper! Met smaakvolle lagen, is dit een van die salades die je gemakkelijk op de menukaart van een restaurant zou vinden, maar toch zo eenvoudig om thuis te maken. Bovenop een bedje van radicchio sla liggen perfect malse en voedingsrijke linzen, en daarbovenop krijg je een bedje van kleurrijke geroosterde groenten. Een topping van geroosterde blauwe kaas, lente-ui en verse kruiden voegt zoveel meer textuur en smaak toe, terwijl een eenvoudige dressing het allemaal samenbrengt. Dit is een epische salade waarvan je kunt genieten als hoofdgerecht op zichzelf of als bijgerecht als aanvulling op je favoriete stukje vlees of kip.

 

Maaltijdsalade

 

Proef de aardse smaken van deze salade met geroosterde groenten en linzen, een stevig en voedzaam gerecht dat perfect is voor elk seizoen. Met een kleurrijke mengeling van groenten en linzen boordevol eiwitten wordt deze salade zeker een favoriet in je keuken.
Deze levendige, bevredigende salade is ook perfect voor een lunch.
Je kunt er (lauw)warm of koud van genieten, en het vinkt alles aan voor een bevredigende maaltijd.

 

Linzen

 

Welke linzen werken het beste? Bruine of groene linzen werken het beste in linzensalade. Als je Puy-linzen (of Dupuis linzen) gebruikt, duurt het koken langer, maar ze hebben wel een heerlijk stevige textuur.
Linzen zijn rijk aan vezel- en eiwitten. Ze zijn een uitstekende vervanger voor vlees in de vegetarische en veganistische keuken, omdat ze gerechten extra stevig en smaakvol maken. Bovendien zijn ze budgetvriendelijk en kunnen ze een tijdje worden bewaard.

 

Mijn liefde voor linzen zit diep. Dit betaalbare basisproduct in de voorraadkast is het hele jaar door een steunpilaar in mijn dieet, en ik voeg ze graag toe aan soepen en salades om de eiwitten en vezels te stimuleren.
Net als deze Salade met gerookte forel en crispy linzen en Linzen kokoscurry met tofu combineert dit recept gedurfde smaken en texturen en heel veel feel good ingrediënten.

 

Groenten

 

Neem de groenten die in het seizoen zijn. Ik heb een flespompoen, gekleurde wortels, bietjes en koolraap genomen. Lekkere stevige herfst-/wintergroenten die vol met vitaminen, mineralen en vezels zitten.

 

Tips:

 

Als je het jezelf makkelijker wilt maken dan neem je een blikje linzen voor dit gerecht.

Blauwe kaas is optioneel, maar deze salade profiteert echt van de rijkdom van een romige, zoute kaas. Je kunt het eventueel vervangen door geitenkaas, feta, oude kaas of een andere kaas die jij lekker vindt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade met linzen en geroosterde groenten: