Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je van mals, uit elkaar vallende gestoofd vlees houdt, moet je zeker dit rundvlees stoofpot met steranijs recept eens proberen.
Stoofvlees
Voor deze stoofpot gebruik ik graag doorregen runderlappen omdat het vlees niet droog wordt en na lang stoven heel mals. Je kunt eventueel ook sukadelappen gebruiken.
Houd er ook rekening mee dat de kooktijd ook zal variëren, afhankelijk van het stuk rundvlees dat je gebruikt. Persoonlijk vond ik dat het beste stuk rundvlees voor deze stoofpot doorregen vlees was, deels vanwege al het bindweefsel dat uiteindelijk in de stoofpot zal smelten, waardoor het een rijkere en zijdezachte saus krijgt. Het zijn ook zeer malse stukken rundvlees die lekker kauwen zonder vezelig te zijn.
Het aanschroeien van het vlees is een vrij belangrijke stap omdat het de sappen te behouden in het vlees en voor een mooie bruine kleur. Het is belangrijk dat wanneer je het rundvlees aan het bakken bent, je de pan niet te vol maakt. Hierdoor daalt de temperatuur van de pan en zal je rundvlees stomen/koken in plaats van bruin worden.
Ingrediënten
Gember, knoflook en ui zijn de aromaten die een must in dit stoofgerecht.
Rode peper geeft het gerecht lekker pit, gebruik zoveel of zo weinig als jij lekker vindt. Let op: de zaadlijsten en zaadjes geven de meeste pit, verwijder die als je niet van te spicy houdt.
Steranijs geeft het gerecht een lekkere kruidige anijssmaak.
Sojasaus is het zoutelement het vlees.
Tips:
Dit gerecht kan worden bereid in een braadpan, in de oven of slowcooker.
In plaats van 2 blikjes water en een bouillonblokje*, kan je natuurlijk ook een lekkere zelfgemaakte runderbouillon gebruiken.
Serveer het met gekookte rijst, of een lekkere pastinaak– of wortelpuree.