Deze pompoencake is zacht en smeuïg, vol met warme kruiden en gegarneerd met kaneelsuiker. De cake kan in een paar minuten worden gemengd met pompoenpuree en ingrediënten die je waarschijnlijk wel in de voorraadkast hebt liggen. Dit is een recept zonder gedoe. Het is perfect voor elk moment van de dag, het is supersimpel en er is geen speciale gelegenheid voor nodig. Laten we beginnen!

 

Als het om zelfgemaakte cakes gaat, wordt het niet veel makkelijker dan dit! Dit recept is binnen enkele minuten klaar. Je hebt zelfs geen mixer nodig.
De cake is op smaak gebracht met pompoen, warme kruiden, vanille en kaneelsuiker. Hij bakt smeuïg en zacht en blijft dagenlang zo. Het kan worden geserveerd als ontbijt, tussendoortje of dessert. Hij is op elk moment van de dag lekker!
Serveer het koud of warm met een toef slagroom en of bolletje vanille-ijs.

Pompoencake met kaneelsuiker

 

Ingrediënten

 

Pompoenpuree, je maakt dit heel simpel zelf door pompoenhelften gaar te roosteren in de oven. Je kunt ook pompoenblokjes koken, maar dit geeft een wat ‘natter’ resultaat.

Griekse yoghurt, helpt de cake vochtig te houden. Als je geen Griekse yoghurt hebt, kan je gewone yoghurt of zure room gebruiken.

Olie, gebruik een olie met een neutrale smaak, zoals plantaardige olie of zonnebloemolie.

Eieren, je hebt 2 grote eieren nodig.

Lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker, deze combinatie geeft de cake de perfecte zoetheid.

Zelfrijzend bakmeel, ik heb dit recept niet getest met glutenvrij bakmeel, maar als je het wilt kan je het proberen.

Bakpoeder, voor een extra perfect rijsresultaat.

Specerijen: Ik gebruik een combinatie van speculaaskruiden en kaneel in dit recept.

Vanille-extract is om de smaken af te ronden en te versterken.

De exacte hoeveelheden en het recept vind je hieronder.

 

Meer zoete pompoenrecepten:

 

Pompoen karamel cake
Pompoentaart en cheesecake
Pompoencake met roomkaas topping
Chocolade brownies met pompoen
Zoete Turkse pompoenblokjes
Luchtige pompoenmousse
Pompoen cheesecake in een glaasje

 

Tips:

 

Extra nodig: bakvorm van 20×20 cm.

Bewaar deze cake op een koele kamertemperatuur gedurende maximaal 2 dagen of in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen.

De dag dat je deze cake bakt, zal de kaneelsuiker topping knapperig en een beetje krokant zijn. In de dagen erna zal de topping zachter worden door het vocht uit de cake.

Let op: als je tandenstoker een zichtbaar gat maakt, schuif dan wat overtollige kaneelsuiker over de cake over het gat.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pompoencake met kaneelsuiker: