Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt het als een salade in een kom geserveerd (Poke bowl).
Ontdek hoe makkelijk het is om een zalm poke te maken! Dit onweerstaanbare visgerecht bevat Japans-geïnspireerde smaken voor een heerlijke maaltijd. Een eenvoudige gastronomische lunch, voorgerecht of diner, zelf thuis gemaakt.

Poke-taartje van zalm

 

Poke zalm

 

Poke is makkelijk te bereiden! Het is gemaakt met gemarineerde rauwe vis en je kunt het aanpassen met al je favoriete ingrediënten. Ik maakte deze pittige zalm poke met de hoogste kwaliteit zalm. Verse zalm is een van mijn favoriete soorten vis voor poke vanwege de rijke smaak en boterachtige textuur.
Het marineren van zalm in sojasaus geeft heerlijke umami smaken en verhardt het oppervlak lichtjes, waardoor de textuur en smaak worden verbeterd door de eiwitstructuur van de vis te veranderen.

 

Koop wel zalm met het ASC-keurmerk, dit staat voor verantwoord gekweekte vis of het MSC-keurmerk, dit staat voor duurzaam gevangen vis.
Vraag aan de visboer of de zalm sashimi- of sushi-kwaliteit is.

 

Basis en toppings: De zalm poke bowl kan worden geserveerd met sushirijst als basis. Mijn favoriete toppings zijn nu zeewiersalade, romige avocado en sesamzaadjes. Experimenteer gerust met verschillende smaakcombinaties!

Poke-taartje van zalm

 

Tips:

 

Ben je ook zo gek op sushi? Maak dan deze Sushi rijstsalade eens.

Om het risico op voedsel gerelateerde ziekten door het eten van rauwe vis die je in de supermarkt koopt te verkleinen, koopt je zalm van ‘sushi-kwaliteit’ of ‘sashimi’-kwaliteit. Dit staat op de verpakking van diepvriesproducten of je kunt ernaar vragen bij jouw visboer. Diepvrieszalm is veilig om te gebruiken, omdat de verwerking parasieten doodt die mogelijk in het vlees aanwezig zijn. Gebruik altijd een schoon mes en een snijplank bij het bereiden van de vis.

In plaats van Sriracha kan je ook sambal gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Poke-taartje van zalm: