Zet het vuur hoger! Deze pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus, wachten op jou! Lekkere pittige kipdijfilets in een burgerbroodje voor de ultieme smaakexplosie.
Soms wil je het beste van twee werelden – je hebt zin in kip, maar je wilt een burger – hier is je antwoord! We houden van koken met kipdijfilets en er burger van maken is een geweldige manier om eens te genieten van een ander soort burger.
Kipdijfilets
Dit recept werkt het beste met kipdijfilets. Kipdijfilets zijn wat vetter dan kipfilets, daarom blijven ze lekker sappig en mals als je ze op hoge temperatuur bakt. Door ze te wentelen door de maïzena worden ze ook nog lekker krokant aan de buitenkant. Je zou ze ook kunnen paneren met panko, maar dat is weer iets meer werk.
Sla de kipdijfilets iets platter tussen huishoudfolie, dan zijn ze lekker snel gebakken.
Deze pittige Koreaanse stijl burgers met krokante kip zijn een van mijn favoriete recepten ooit. En die verslavende gochujangmayonaise is ook een goed idee. Het raakt eerlijk gezegd alle smaakpupillen: pittig, zout, zuur en knapperig. Alles wat je ooit zou willen in een broodje.
Wat heb je nodig
Kip. Ik denk dat de beste kipburgers gemaakt worden van kipdijfilets, maar je kunt het vervangen door kipfilets als je daar de voorkeur aan geeft.
Maizena. Dit is het geheime ingrediënt voor een superkrokant korstje.
Gochujang-pasta. Dit is een pasta die in de Koreaanse keuken wordt gebruikt, gemaakt van rode chilipepers, gefermenteerde sojabonen, rijst en zout. Het voegt heel veel umami-smaak toe! Je vindt het bij de toko of grotere supermarkten.
Burgerbroodjes. Koop lekker grote burgerbroodjes.
Sla, gebruik een stevige slasoort zoals little gem of ijsbergsla.
Avocado zorgt voor een smeuïge topping.
Komkommertje, snijd die met een dunschiller in dunne plakken.
Zoetzuur wortel*. Het recept voor deze zoetzuur vind je hier. Je kunt dit ook vervangen door een lekkere zelfgemaakte Kimchi.