Combineer pompoen, zachte ricotta kaas, spinazie en een beetje extra kaas voor een pastadiner waar het hele gezin dol op zal zijn. Deze gevulde pastaschelpen zijn gevuld met gekruide ricotta, pompoen en spinazie en vervolgens overgoten met een heerlijke beurre noisette! Een gezellige twist op klassieke gevulde met tomatensaus. De pastaschelpen met spinazie en pompoen zijn het perfecte vegetarische herfstdiner!
Ingrediënten
Pompoen, ik gebruikte een halve grote flespompoen, maar je kunt ook een ander soort pompoen gebruiken.
Spinazie, gebruik verse spinazie of eventueel diepvries bladspinazie. Zorg er dan wel voor dat de spinazie volledig ontdooid is en dat al het overtollige water eruit is geperst. Anders krijg je een waterige vulling.
Jumbo pastaschelpen, dit recept maakt 16 gevulde schelpen, wat een halve doos is. Dus als je de hele doos wilt gebruiken en 32 schelpen wilt maken, verdubbel dan gewoon de vulling en saus!
Ricotta kaas, volle ricotta is het beste voor gevulde schelpen, omdat het minder dun is en een rijkere, romigere smaak heeft!
Kruiden, neem basilicum en lente-uien voor in de ricotta. Of andere verse kruiden die jij lekker vindt. De salieblaadjes zijn wel erg lekker als topping.
Oude kaas, geeft extra smaak aan de vulling.
Hazelnoten, geven een lekkere crunch aan de vulling.
De volledige lijst met ingrediënten en hoeveelheden vindt u in het recept hieronder.
Tips
Je kunt de pastaschelpen volledig gevuld in je ovenschaal van tevoren bereiden. Dek ze goed af en bewaar ze tot 2 dagen in de koelkast voordat je ze in de oven gaan. Zorg er wel voor dat de ovenschaal minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komt voordat je ze gaat bakken.
Bewaar de restjes afgedekt in de koelkast tot 5 dagen. De schelpen worden lekker warm in de magnetron!
Je kunt de pastaschelpen op het bord eventueel nog bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.