Archief

Verveine fruitijsjes

Ik ontving een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de vissen (forellen) wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En hiervan […]

Hele dorade met tomaten en basilicum

Is het geen plaatje? Deze lekkere hele dorade met tomaten en basilicum bereid je heel simpel in de oven. Minimale moeite en maximaal genieten! Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het spannend vindt, maak het dan op deze manier. Het kan bijna niet mislukken. Mediterrane smaken op je bord, je haalt op […]

Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Deze Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus kan je heel goed bereiden op de barbecue of als je die niet hebt in een (grill)pan.   Kip   Ik ben gek op kip, dat komt misschien wel omdat ik […]

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Als je gek ben op pasta, courgettes en droge worst dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, paddenstoelen en worst is er eentje met heel veel smaak. De smaak in dit gerecht wordt vooral bepaald door de worst, waardoor je verder weinig smaakmakers hoeft toe te voegen. En ook nog […]

Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen

Ik heb diverse producten uit onze mooie Flevopolder gecombineerd in een heerlijke salade. Bergerac aardappelen oftewel truffelaardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord, chioggia bietjes van de Zonneheerdt en ook de pruimen komen uit onze polder. Deze drie heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen.   Bergerac aardappelen […]

Frambocello cocktail met limoen

Deze Frambocello cocktail met limoen is zo verfrissend en supermakkelijk om te maken. Dit wordt volgens mij ons favoriete zomerdrankje. De Frambocello is een ontzettend lekker drankje om zo te drinken, maar in deze cocktail is het een geweldige combinatie. De volle smaak van frambozen die zo goed samengaat met limoen. Lekker veel ijs erin […]

Kikkererwten kokos kerriesoep

Deze kikkererwten kokos kerriesoep zit een beetje tussen een soep en een stoofgerecht in. Hoe meer bouillon en kokosmelk je gebruikt, hoe meer het op een soep lijkt. En als je dus wat minder vocht gebruikt is het een stoofpotje. Tis maar waar jij van houdt. Het is in ieder geval een heerlijk vegetarisch gerecht. […]

Tapiocapudding met aardbeien

Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je […]

Zalm op cedarhouten plank

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm op een cedarhouten plank van de barbecue is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue hebt, dan […]

Patatas Bravas is een Spaans aardappel tapasgerecht met een pittige tomatensaus.

Patatas Bravas

Mijn recept voor Patatas Bravas is al heel oud, maar ik kwam erachter dat het vreemd genoeg nog niet op de site stond (of ervan af verdwenen is). Maakt niet uit, ik heb de foto’s nog gevonden en het recept van mijn broer. Die woont op Ibiza en toen ik daar de eerste keer Patatas […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden