Archief

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Spaghetti met gerookte zalm

Ben jij ook zo gek op gerookte zalm? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze spaghetti met gerookte zalm, aspergetips en erwtjes is een heerlijk en snel te maken pastagerecht. Je hoeft alleen maar de spaghetti te koken en gooit daar op het laatst de aspergetips en erwtjes erbij en het gerecht is […]

Lasagne met zalm en spinazie

Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie dan heb ik een heerlijk recept voor jou. In een heerlijke lasagne met zalm en spinazie komen deze drie bij elkaar en ik kan je verklappen dat het een perfecte combi is. Laagjes romige spinazie met daartussen plakjes verse zalm en afgetopt met lekker veel kaas. Deze […]

Chai Bubble Tea

Chai Bubble Tea

Het nationale drankje van Taiwan verovert nu ook ons land. Bubble Tea oftewel Boba is een drankje gemaakt van thee, melk, een siroop en tapiocaparels. Deze parels worden gemaakt van cassave en als ze gekookt zijn, hebben ze de structuur van winegums. De balletjes hebben weinig smaak, maar geven een leuk effect aan het drankje. […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes

Geloof het of niet, deze sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes is ontstaan met de restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. En het is een super geslaagde combinatie geworden, al zeg ik het zelf. Een salade met een lekkere balsamico dressing en verse dille. Lekker fris met knapperige boontjes, aardse bietjes […]

Sardientjes met knoflook en rode peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Bloemkool en quinoa salade

Deze lekkere bloemkool en quinoa salade is gemaakt van biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde en quinoa van Quinoa Holland uit Dronten. Heerlijke lokale producten uit onze mooie Flevopolder. Het is een simpele vegetarische en zelfs vegan salade maar eentje met heel veel smaak. Lekkere gebakken bloemkoolroosjes met kerrie, de fluffy quinoa erbij en daarnaast […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden