Archief

Feta filotaart

Dit recept voor een feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Er zijn in heel Griekenland tientallen Griekse recepten voor kaastaarten gemaakt met feta, en veel daarvan komen uit Noordwest-Griekenland. Gebruik Griekse feta in dit recept, het is […]

Ik ben een beetje geobsedeerd geraakt door gerechten gemaakt van volle granen. Ze maken niet alleen vullende hoofdgerechten, maar ik zorg er ook altijd voor dat er restjes in de koelkast staan, want ze zorgen ook voor lekkere lunches de volgende dag. In dit geval bestaat het merendeel uit farro, een graan dat ik niet […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]

Courgette, prei en kervelsoep

Gezellig en verwarmend, deze courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes zit boordevol gezonde groene groenten en kruiden. Het is een heerlijke groene groentesoep die perfect is voor een gezonde lunch of licht diner, en klaar is in slechts 30 minuten! Je eigen zelfgemaakte soep maken is heel eenvoudig en het voelt altijd een beetje lekkerder […]

Bubble and squeak

Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]

Broodje halloumi met pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten! Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi […]

Burgers gemaakt van bonen

Dit is echt een geweldig recept voor zelfgemaakte burgers gemaakt van bonen. Complex en bevredigend met een robuuste textuur waar zelfs carnivoren dol op zijn. Dit is een heerlijk vegetarisch alternatief voor een burger gemaakt van vlees. In zijn ideale vorm moet een bonenburger smeuïg en vlezig zijn, dat niet uit elkaar valt en een […]

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Ik heb een heerlijk recept om boerenkool eens op een andere manier te bereiden. Deze vegetarische stamppot boerenkool met zoete aardappelen is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel goed voor je. Een typisch Nederlands gerecht met een speciale twist. Hiervoor heb ik de aardappel in de stamppot vervangen door zoete aardappel. […]

mango daiquiry

Op een van onze trips naar Ibiza, dronken we een frozen mango daiquiri bij de Cotton Club. Met het mooie weer en het prachtige uitzicht over zee smaakte deze cocktail natuurlijk super goed. Maar toen we na 4 van deze cocktails de rekening kregen, schrokken we toch wel even. Maar ja …. het is vakantie, […]

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Ik ben dol op groenten. Ik laat me verleiden tot het kopen van allerlei soorten producten op de boerenmarkten. Maar hoezeer ik ook van groenten hou, ik zou nooit vegetariër kunnen zijn. Sorry dat ik teleurstel, maar ik geef de kip de schuld. Wat carnivoren zich niet realiseren is dat vegetarische maaltijden niet saai zijn. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden