Het mooie weer blijft maar aanhouden, lekker wat kan ik daar van genieten. Maar drinken we wel genoeg met dit weer? Om eens iets anders te drinken, heb ik deze verfrissende meloen komkommer smoothie met munt gemaakt. En lekker dat dit is! En ook nog weinig calorieën… wie wil dat nou niet. Dat gaat er […]
Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]
1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden. Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]
Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]
Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Ik had een paar schattige mini watermeloentjes gekocht en ben daarmee aan de slag gegaan. Heb er al een heerlijke granita als nagerecht van gemaakt en eentje gevuld met lekker vers fruit als ontbijt. En met de laatste heb ik deze frozen watermeloen cooler gemaakt. Als je geen mini watermeloentjes kunt vinden, gebruik je gewoon […]
Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend […]
Ja en we blijven in de mango verwennerij. Lekker op een warme dag voor groot en klein. Gebruik voor deze mango-ijsjes met frambozen een hele rijpe mango. Deze zijn lekker zoet, dan hoef je verder geen zoetmiddelen meer te gebruiken. Het is prachtig weer vandaag en het blijft voorlopig ook nog warm. Ga dus […]
Manlief is gek op mango’s en af en toe verwen ik hem met een mango recept. Zo ook met deze luchtige mango banaan smoothie bowl. Die wil hij wel elke morgen, zei hij. Maar ja iets wat je elke dag, gaat op den duur vervelen. Het moet wel een verwennerij blijven toch? Ik heb […]
Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan […]
Recente reacties