Als je eens een lekkere vegetarische burger wilt serveren maak dan deze Portobello burger. En geloof me, je zult het vlees niet missen. Deze portobello paddenstoelen zijn heel erg ‘vlezig’ waardoor ze goed geschikt zijn als alternatief voor een hamburger. Ik ben gek op blauwe kaas, daarom heb ik dit gebruikt over de burger. Als […]
Een heerlijke traktatie voor tussendoor, voor de lekkere trek zeg maar. Deze choco haver pindarepen zijn een iets ‘gezondere’ alternatief dan de repen die je in de supermarkt koopt. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet alleen ff geduld hebben om de repen te laten opstijven in de koelkast. Maar dan kan […]
Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]
Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]
Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]
Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]
Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]
Zoet vlees denk je misschien? Jawel en dat is erg lekker. Door de karamel krijgt het vlees een prachtige donkere glans en heeft het een bijzondere smaak. De vissaus en sambal heffen het hele zoete weer op. Het is dus zoet en hartig tegelijk, probeer het eens. Ik weet zeker dat je deze Vietnamese zoete […]
Hubbie is gek op mango, mangomania noemt hij het zelf. Dit komt omdat hij heel veel mango in Florida heeft gegeten. Hier heeft hij namelijk 26 jaar gewoond. Dus alles met mango vind hij heerlijk en om hem te verwennen komt er dus regelmatig recepten met mango voorbij in huize Culinea. Ik had een kokosyoghurt […]
Op het mooie biologisch dynamisch bedrijf Warmonderhof mocht ik artisjokken meenemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze vaak genoeg gegeten had in Zuid-Frankrijk, maar nog nooit bereid. In Frankrijk serveren ze de artisjok met een vinaigrette…. Artichauts vinaigrette. De artisjok is een bloemknop van een soort distelachtige plant. Ze komen voornamelijk in Mediteranne […]
Recente reacties