Archief

Pinsa alla vodka met burrata

Deze pinsa alla vodka met burrata is perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa. Je hoeft zich ook geen zorgen te maken over het deeg, de pinsa bodem koop je namelijk kant-en-klaar! Eenvoudig en heerlijk. Ik heb voor het […]

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot is deze andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas. Deze salade kan je serveren als eenvoudige salade en is perfect voor de herfst en winter. Serveer het met een honing-mosterdvinaigrette en beleg het met de gebakken spekjes, gekookte eieren en verkruimelde blauwe kaas. Je kunt dit eenvoudig van […]

Black eyed bonen met palmkool

Dit stevige recept voor black eyed bonen met palmkool is zo lekker dat je het keer op keer wilt maken! En het is ook zo gemakkelijk. Ik voeg graag een beetje kruiden toe aan dit recept, dus heb ik wat garam masala en een heerlijke korianderpesto toegevoegd. Deze korianderpesto is wel echt de smaakmaker, dus […]

Oranje noedels met wortel

Na de maand december zijn we wel weer toe aan wat lichtere en vleesloze gerechten. Ik heb zo’n supersimpel en snel te maken vegetarische recept voor jullie. Oranje noedels met wortel is in no time bereid en is ook nog eens super smakelijk. Maak het zo pittig als jij lekker vindt. Voor dit recept van […]

Slawraps met krokante ribfingers

Dit zijn de lekkerste gevulde slawraps met krokante ribfingers Deze slawraps met krokante ribfingers zijn heerlijk pittig, kruidig en geurig en zorgen ervoor dat je er meer van wilt! Ribfingers zijn een van mijn favoriete gerechten aller tijden en dit is een heerlijke manier om ze te eten. Ze bieden de perfecte balans tussen het […]

Barbecuesaus zelf maken

Deze makkelijke, zoet-pittige zelfgemaakte BBQ-saus is supersnel en eenvoudig te maken. Het is echt de ultieme aanvulling op elke barbecue in de achtertuin en past perfect bij kip, varkensvlees, spareribs en steaks. Ik heb de barbecuesaus gemaakt van pure tomatenketchup van The Ketchup Club. Deze ketchup zat in een sustainable box die ik mocht ontvangen. […]

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

bonenstoofpot

Heerlijke Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye Toen wij vorig jaar in Istanbul waren hebben wij heerlijk gegeten. We hadden een fantastische gids die ons naar de meest fijne restaurants bracht. Ook kon hij ons de specialiteiten laten proeven zoals de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye. Een eenvoudig maar hartverwarmende bonenstoofpot wat een zeer geliefd gerecht […]

Tosti met spinazie en artisjok

Heerlijk Tosti met spinazie en artisjok recept Hebben we veel meer nodig in het leven dan deze heerlijke tosti met spinazie en artisjok? Dit is nu een van mijn favoriete tosti’s geworden, misschien heeft het iets te maken met het feit dat ik dol ben op de combinatie van spinazie en artisjok. En ik denk […]

Orzotto met pompoenpuree en wortel

Romig en heerlijk is dit bijzondere recept voor orzotto met pompoenpuree en wortel met Aziatische smaken. Gegarneerd met knapperige miso wortelen is het een smaakvol, geruststellend en makkelijk plantaardig dinerrecept. Dit romige recept voor deze orzotto is perfect voor het seizoen. In risotto-stijl bereide orzo pasta is een voortreffelijk diner voor doordeweekse avonden. En je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden