Archief

Cappuccino overnight oats

Deze cappuccino overnight oats combineert koffie met melkschuim voor een alles-in-één ontbijt in een glaasje of kommetje. Rijke en romige overnight oats met de smaak van cappuccino, pak je ontbijt en cafeïne in één met deze havermout. Het is romig en licht met een vleugje espresso bij elke hap. Maak dit van tevoren voor het […]

Paratha gevuld met kip curry

Na mijn bezoek aan een Indiaas restaurant, was ik toch wel weer geïnspireerd om Indiase recepten uit te proberen. We hadden in dit restaurant o.a. paratha gegeten en dat vond ik zo lekker, dat ik daar een recept mee gecreëerd heb. Het is deze verrukkelijke paratha gevuld met kip curry geworden. Lekker als snack, lunch, […]

Red velvet koeken

Red velvet koeken

Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een Valentijns-recept te maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakster, maar heel af en toe waag ik mij aan het bakken van koekjes. Deze mooie rode Red velvet koeken hebben licht knapperige randen en zijn lekker smeuïg vanbinnen. Lekker vol met stukjes witte chocolade […]

Kip Korma curry

Kip Korma curry

Vorige week hadden we heerlijk gegeten in een Zuid-Indiaas restaurant en daardoor begon het bij mij te kriebelen om weer eens een Indiaas gerecht te maken. Kip Korma curry stond al heel lang op mijn todo lijstje en vandaag heb ik deze in een simpele versie gemaakt. Korma-stijl kip curry zeg maar. Kip Korma heeft […]

Burrata met basilicum en citroen

Krokant toast besmeerd met een romige burrata met olijfolie, basilicum en citroen. Dit is de boterachtige, Italiaanse kaas waar dromen van gemaakt zijn! Deze smaakvolle burrata met basilicum en citroen kan je serveren als voorgerecht, maar is ook heerlijk als borrelhapje.   Zoek niet verder… dit makkelijke en heerlijke, en niet te vergeten mooie voorgerecht […]

Zoete aardappel en wortelsoep

Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]

Balkenbrij burger met atjar

Ik heb een heel bijzonder broodje voor jullie, namelijk deze balkenbrij burger met atjar. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de Indonesische keuken. Dit komt door onze vader, die regelmatig een Indische rijsttafel voor het hele gezin plus aanhang maakte. Je vindt daarom ook diverse Indonesische recepten van hem op de site. […]

Vegan chocolademousse met 2 ingrediënten

Deze romige pure chocolademousse is gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Geen room, geen eieren, geen boter, geen suiker. Alleen chocolade en water!! En deze vegan chocolademousse met 2 ingrediënten is ook nog eens makkelijk te maken en superlekker. Veel mensen denken dat chocolade en water niet met elkaar gemengd kunnen worden, omdat dit dan kan […]

Champagne met hartvormig aardbeienijs

Het is bijna Valentijnsdag (en mijn verjaardag) en het is tijd om na te denken over hoe jij deze speciale dag gaat vieren. Het is mijn favoriete dag, want ik namelijk ook jarig op deze dag. Hoe leuk is dat! Of je nu Valentijns avond doorbrengt met je partner, je beste vrienden of zelfs alleen, […]

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Ik ben dol op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar twee recepten heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes gemaakt, een Hollandse stamppot met een Spaanse twist. En die is echt superlekker geworden, daarom hier het recept voor jullie.   Stamppot   Wij Hollanders […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden