Deze Aardbeien hibiscus mocktail kan je ook een ijsthee noemen. Maakt niet uit, het is in ieder geval een heerlijk verfrissend drankje voor een warme dag. Ik had in Turkije een grote zak gedroogde hibiscusbloemen gekocht en wilde daar natuurlijk gelijk mee aan de slag in de keuken. We zijn daar naar een lokale markt […]
Chalupa, hoor ik je denken? Ja chalupa. Dit is een Mexicaanse kleine tortilla die krokant gebakken wordt in olie. Hierop serveer je lekkere Mexicaanse gerechtjes en dit gerechtje heet dan een chalupa. Het is geen taco. Je kunt het serveren met kip, zoals deze chalupas met pulled kip. Maar ook met vis, rund, varkensgehakt of […]
Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]
Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]
Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]
Voor deze Grapefruit passievrucht mocktail heb ik de Royal Club tonic with a hint of grapefruit gebruikt. Dit is een heerlijke frisse tonic met een hint van grapefruit, maar nog wel met het bittertje van tonic. Deze tonic is suikervrij en bevat bijna geen calorieën. Grapefruit passievrucht mocktail Het is een heerlijke tonic […]
Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]
Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en […]
Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]
Recente reacties