Archief

Mango bitter lemon mocktail

Deze mango bitter lemon mocktail is een heerlijke zomers mocktail. En ook nog eens simpel te maken. Je hebt wel een lekkere rijpe mango ervoor nodig, die zijn namelijk zo heerlijk zoet. En er is iemand in huize Culinea verslaafd aan mango, dus je begrijpt het wel dat hij dit heerlijk vond. Zo lekker zelfs, […]

Kokos mojito mocktail met komkommer

Ik zag een blikje mojito (Finley) in de supermarkt staan en heb dit gekocht. Was wel benieuwd naar de smaak. Vooral omdat er geen alcohol in zit. Ik heb er deze kokos mojito mocktail met komkommer van gemaakt. Natuurlijk kan je dit drankje ook zo drinken, maar ik vind het leuk om er weer iets […]

Aardbeien en granaatappel tonic mocktail

Een mocktail is een cocktail maar dan zonder alcohol. Het woord mocktail komt uit het Engels. Mock betekent nep. Een nep cocktail dus. Meestal worden mocktails gemaakt van frisdranken eventueel gecombineerd met vruchtensappen, siropen en fruit. Als er maar geen alcohol in zit. In deze aardbeien en granaatappel tonic mocktail zal je de alcohol echt […]

Frisse yoghurtdrank

Heerlijk warm weer vraag om een lekker drankje. Ik heb deze frisse yoghurtdrank voor jullie. Serveer het goed koud en je dorst is gelest op een warme of hete dag. Voor mij is het heel belangrijk om mijn eiwitten naar binnen te krijgen en met dit drankje krijg ik weer wat naar binnen door de […]

Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

Deze kokosyoghurt met banaan en bruine suiker is een super makkelijk receptje, maar oh zo lekker. Je kunt het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het. Het grappige is dat bruine suiker op yoghurt gaat karameliseren waardoor er een krokant laagje op de yoghurt ontstaat. Een soort crème brûlée waar je geen brandertje bij […]

Salade met gegrilde kip en romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Vlierbloesemijs

Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten. Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen […]

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]

Zwarte knoflook ijs met whisky

Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden