Deze aspergequiche met kaas bevat zelfs drie soorten kaas. Tja wat zal ik zeggen …. ben gewoon gek op asperges en kaas. Dus als jij ook een kaasliefhebber bent, maak dan snel deze overheerlijke quiche. Een lekker voorjaarsgerecht, serveer het als lunch of avondeten. Zowel warm als koud lekker. Asperges De asperge is […]
Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. […]
Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag. Jackfruit Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]
In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te verzinnen met asperges. Vanavond staat gegratineerde asperges met ham op het menu. Asperges en ham passen heel erg goed bij elkaar en ik ben gek op kaas. Dus een nieuwe combinatie met gegratineerde asperges […]
Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Nu deze groente verkrijgbaar is, koop het snel en maak er iets lekkers van. Het seizoen van deze bijzondere bladgroente is snel weer voorbij. Raapstelen Raapstelen zijn een beetje een vergeten groente. Je ziet […]
Ik ben al mijn voorraadkasten aan het opruimen en kwam daar nog een pot fregola tegen. Goed idee om dit weer eens te verwerken in een recept. Ik had ook nog een pompoen liggen en kipfilets in de diepvries. Het is fregola met kip, pompoen en salie geworden. Salie staat in de tuin en gaat […]
Deze venkel artisjoksalade met feta is een heerlijke salade voor een warme dag. Super makkelijk om te maken. Serveer het als voorgerecht voor vier personen of maaltijdsalade voor twee personen. Lekker met een stuk stokbrood erbij. Venkel Venkel is een beetje een ondergewaardeerde groente in ons land. En dat is jammer. Deze venkelknol […]
Deze tarwesalade met asperges en ricotta is een heerlijke vegetarische salade die je prima als avondmaaltijd kunt eten. Het bijzondere van deze salade is dat de ricotta die erbij geserveerd is, wordt opgeklopt. Hierdoor krijg je een hele luchtige ricotta wat erg goed samengaat met de andere ingrediënten in de salade. De ricotta, hazelnoten en […]
Deze pappardelle met asperges en daslookpesto is een heerlijk voorjaarsgerecht. Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk. De daslook komt uit eigen tuin en daarvan heb ik een zalige pesto gemaakt voor door de pasta. Het is een vegetarisch gerecht, maar een stukje vis of een kipfilet […]
Recente reacties