Deze ovenschotel met zalm en filodeeg is heel eenvoudig te maken. Het is een geweldige manier om zalm aan het menu van jouw gezin toe te voegen en hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De chique uitziende stapeltjes erop zijn gewoon vellen filodeeg die met boter zijn bestreken en tot knapperige ballen zijn gekneed. Als ze gebakken zijn, worden ze een extra knapperige topping voor de ovenschotel met zalm en groenten.
Ovenschotel met vis
Met zijn romige, rustgevende chowder-achtige vulling is dit gerecht met zalm perfect voor koude avonden. Het bestaat uit verse zalmfilets, gemengde groenten, een romige saus en een knapperig filodeeg topping.
Zalm is een heel goed ingrediënt om in jouw wekelijks menu op te nemen. Een gezond en uitgebalanceerd dieet zou ten minste twee porties vis per week moeten bevatten, waaronder een portie ‘vette’ vis.
Dit komt omdat vis zoals zalm en sardines een geweldige bron van Omega-3 vetzuren zijn, die belangrijk zijn voor het behoud van een gezond hart. Zalm is ook rijk aan eiwitten en vitamine D, wat belangrijk is voor het gezond houden van onze botten.
Om deze heerlijke zalmschotel te maken, begin je met het bakken van groenten en het maken van de saus.
Vervolgens verdeel je de rauwe zalm in stukjes door de groenten, top je het af met het filodeeg en dan gaat het in de oven. In de foto gallery zie je de stap voor stap werkwijze.
Je kunt deze ovenschotel al van tevoren bereiden, zet dit afgekoeld en voorzien van huishoudfolie in de koelkast. Top het dan vlak voordat het de oven in gaat af met de filodeeg.
Laat wel een beetje ruimte tussen de filo-bollen.
Deze ovenschotel met zalm en filodeeg is een echte winnaar, geniet ervan als lunch of diner. Als maaltijd op zichzelf, of geserveerd met extra groenten en wat geboterde nieuwe aardappelen.
Probeer ook eens deze heerlijke Ovenschotel met makreel en spinazie.
Tips:
Ik heb een ovale ovenschaal van 24 centimeter gebruikt.
In plaats van een zak roerbakgroenten, kan je ook andere groenten gebruiken. Zo is venkel, courgette, bleekselderij, prei en/of zeekraal bijvoorbeeld erg lekker bij vis.
En je kunt natuurlijk ook een ander soort vis gebruiken. Ook lekker is het kabeljauw, makreel, garnalen, etc.
Wil je de saus extra romig maken, dan kan je er nog een scheut room doorheen mengen.
In plaats van filodeeg kan je deze ovenschotel ook aftoppen met aardappelpuree.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.