Eenvoudig recept voor een open lasagne met burrata, asperges, verse erwten en tuinbonen. Lekker met de eenvoudige botersaus met knoflook en citroen. Dit gerecht is zowel simpel te maken als ontzettend lekker en is – afhankelijk van de portiegrootte – perfect als voorgerecht, lichte lunch of hoofdgerecht.
Alle elementen worden verzameld tussen de lasagneborden en het gerecht wordt afgewerkt met een beetje botersaus, een snufje versgemalen peper en fijn geraspte citroenschil.
Hoewel het gerecht eenvoudig te maken is, voelt het luxe en compleet aan.
Het is perfect voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden waarbij je indruk wilt maken op uw gasten met een eenvoudig maar verfijnd gerecht.

Open lasagne met asperges en burrata

 

Open lasagne

 

Een open lasagne hoeft niet in de oven en dat scheelt een hoop werk. De lasagnevellen die als basis voor deze open lasagne worden gebruikt, kunnen zowel vers als gedroogd zijn, afhankelijk van wat je in huis hebt.
Als je gedroogde lasagnevellen gebruikt, heb je alleen een iets langere kooktijd nodig, maar verder is de werkwijze hetzelfde. De lasagnevellen kook je zoals je met een ander soort pasta ook zou doen. Hierin verwerk je dan een vulling naar keuze.
Terwijl je de groenten voor de vulling bereid, kook je in een andere pan de lasagnevellen een paar minuten tot het gaar is.
Serveer de pasta in een mooi diep bord en rasp er wat citroenzeste over.

Ik heb al eens een heerlijke herfstachtige Open lasagne met paddenstoelen gemaakt.

 

Voorjaarsgroenten

 

Ik heb een paar lekkere groene voorjaarsgroenten in deze lasagne verwerkt. Dit zijn groene asperges, doperwten en tuinbonen. Maar je kunt elk soort groene groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld boontjes, peultjes, sugar snaps en/of sojaboontjes.

 

Groente glaceren

 

De groenten worden geglaceerd oftewel gesmoord in de boter en bouillon tot ze beetgaar zijn. Hierdoor krijgen ze een fantastische knapperigheid en wordt hun natuurlijke smaak extra benadrukt. Glaceren geeft je gerechten extra glans en smaak. Je gaart de groente tot het beetgaar is en geeft het een smaakvol laagje.

Groenten glaceren: stap voor stap
Maak de groenten schoon en snijd het in stukken. Zorg dan dat ze allemaal even groot zijn voor een gelijkmatige garing.
Smoor de groenten in boter en een klein beetje water of bouillon.
Voeg hieraan de knoflook toe voor een extra smaak. En dit vormt tevens de saus voor de lasagne. De milde maar rijke saus met een vleugje knoflook en citroen verbindt alle ingrediënten op sublieme wijze met elkaar.

 

Tips:

 

Als verse kruiden* kan je bieslook, basilicum, dragon en/of dille gebruiken.

Dit gerecht kan je het beste met een lepel en vork serveren.

Gebruik een lekkere zelfgemaakte groentebouillon om het gerecht vegetarisch te houden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Open lasagne met asperges en burrata: