Wij zijn gek op nachos en als ik ze maak, probeer ik steeds weer een ander recept uit. Deze keer met vegetarische kipstukjes en lekker veel kaas erop. Een heerlijke vegetarische nacho schotel waar je iedereen een plezier mee doet. Nachos met veel smaak, een heerlijke gesmolten kaas en een topping van avocado, koriander en rode ui.
Nachos
Nachos is een typisch gerecht uit de Tex-Mex keuken. Meestal wordt het als snack gegeten.
Nachos zijn tortilla chips die bedekt worden met kaas en jalapeño pepers en dan in een hete oven gezet totdat de kaas lekker gesmolten is over de chips. Ook lekker is het om er en rul gebakken gekruid gehakt of pulled pork overheen te serveren. Maar je kunt ook gebakken uien, chorizo, zwarte bonen of maïs erover doen.
Tex Mex
Nachos is een echt Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op het Mexicaanse eten. Het maakt mij niet uit, wij vinden het gewoon ontzettend lekker. En ik denk dat iedereen dit wel lekker vindt. Een grote pan met pittig gekruide kipstukjes en heerlijk gesmolten kaas uit de oven. Nou dit was snel op kan ik jullie verklappen.
Dit is echt mijn guilty pleasure, heerlijke kruidige smaken en dan heel veel gesmolten kaas erover, zalig! Je kunt er ook een Mexicaanse fiesta van maken en nog meer van dit soort lekkere gerechten maken en op een tafel zetten. Nodig veel vrienden uit en smullen maar!
En ik heb nog meer van dit soort nacho gerechten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Nachos met kaas en blackened zalm, Tuna melt nachos, Pittige pulled pork met tortillachips of een Patatje nachos met knoflookgarnalen. Vier heerlijke variaties op de klassieke nachos.
Kaas*
Meestal gebruik ik een stuk cheddar kaas wat ik zelf dan rasp. Maar deze keer heb ik een combinatie van overgebleven Provolone en Taleggio kaas genomen. Beide kazen smelten goed en dat is belangrijk voor dit gerecht.
Erbij:
Je kunt nog zelf een guacamole en/of tomatensalsa erbij maken. Of een lekkere dip gemaakt van Griekse yoghurt met wat Sriracha en zout erdoor.