Ik heb een heerlijk en pittige Miso Burger Recept voor jullie. De burgers worden geglaceerd met een miso-mengsel en geserveerd met komkommerplakjes in zoetzuur. Het is een heerlijke twist aan een dikke en sappige hamburger. De gegrilde burgers zijn pittig en hartig, met een rijke miso-glazuur die de hartige smaken in het vlees naar voren brengt. Tijd om de grill aan te steken!
Hamburgers
Als je nog geen plannen voor het weekend-menu hebt, dan moet je deze erop zetten. Er is iets aan een hartige en stevige burger dat gewoonweg onweerstaanbaar is, nietwaar?
Het sappige rundvlees tussen twee geroosterde broodhelften en belegd met verschillende toppings, vormt de basis voor talloze recepten!
Ik zal je even snel voorbereiden: er zitten nogal wat ingrediënten in deze hamburgers.
Dan is er nog het gehakt, de miso-glazuur, zoetzuur van komkommer en wat toppings.
Ik weet, dat klinkt een beetje intimiderend… Maar echt, dat is het niet.
Het recept is supermakkelijk. Je hoeft alleen maar de stappen te volgen zoals ze hieronder beschreven staan.
Miso
De miso-glazuur geeft de burgers een rijke en hemelse smaak, waardoor het vlees echt tot zijn recht komt. En de smaken combineren uitstekend met de Sriracha en Chinese vijfkruidenpoeder in de burgers zelf.
Miso is een fantastisch ingrediënt om heerlijke umami aan een gerecht toe te voegen en het is niet alleen voor soep!
Het is een fantastisch basisproduct om in je koelkast te hebben, omdat het een heerlijke zoute, hartige smaak aan gerechten geeft. De meeste miso komt oorspronkelijk uit Japan en wordt in veel Japanse gerechten gebruikt. Je hebt vast wel eens van misosoep gehoord, maar ik voeg dit ingrediënt ook graag toe aan groenten, noedels, en zelfs in zoete gerechten. Vervang het zout in gezouten karamel bijvoorbeeld door miso, heerlijk!
Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta en wordt gemaakt door gestoomde sojabonen te fermenteren met zout, granen (meestal rijst of gerst) en koji, een soort schimmel. Maar laat dat je niet afschrikken: het is een fenomenale manier om smaak toe te voegen aan vlees, vis en meer.
Er zijn heel veel verschillende soorten miso, en het hangt allemaal af van de textuur, hoe lang ze gefermenteerd zijn, de kleur, enzovoort.
Als vuistregel geldt: hoe donkerder de kleur van de miso pasta, hoe zouter en sterker de smaak, omdat het langer is gerijpt. Ik heb hier rode miso gebruikt.
Miso pasta is verkrijgbaar in de grote supermarkten, Aziatische supermarkt of online.
Tip:
- Het recept voor de komkommer* in zoetzuur vind je hier.
- En voor nog veel meer heerlijke hamburgerrecepten, klik je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.