Deze knapperige, rijke en zachte kippenlevers passen uitstekend bij de romige puree gemaakt van bloemkool. Het panko paneermeel zorgt niet alleen voor een knapperig omhulsel rond het orgaanvlees, maar de levers worden net genoeg gebakken om een zachte en lichtroze binnenkant te krijgen. Ben je een liefhebber van kippenlevers, probeer dan eens snel deze heerlijke krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree. Leer hier alle tips en trucs voor het maken van knapperige en mals gebakken kippenlevers.
Kippenlevers
Ik ben opgegroeid met het eten van lever. Dat wil zeggen kalfslever en kippenlever, het stond regelmatig op tafel bij ons. Gebakken lever en uien was het meest voorkomende gerecht dat we aten en ik was elke keer blij als ze het maakte. Een zusje van mij was er niet zo dol op. Het is vreemd dat een kind van lever houdt – veel volwassenen zijn er niet eens fan van – maar ik kon er geen genoeg van krijgen.
Ik herinner me nog de eerste keer dat ik het te eten kreeg. Het was lever, maar nog lekkerder en ik wist meteen dat ik dol was op gebakken kippenlevers. Vooral als ze tot in de perfectie rosé gebakken zijn. En dit zijn de beste krokante kippenlevers, beter dan dit kun je gewoon niet krijgen!
En hoewel een kippenleverpaté uitgesmeerd op een geroosterd stukje brood ook geweldig is, geef ik de voorkeur aan de krokante levertjes.
Kippenlevers bevatten geen koolhydraten, dus ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die let op de hoeveelheid koolhydraten die ze consumeren. Waar het lastig wordt, is wanneer de paneermeel wordt toegevoegd voor gebakken kippenlevers. Bijna al het traditionele paneermeel dat voor frituren wordt gebruikt, bevat veel koolhydraten, dus gebruik een alternatief als je het aantal koolhydraten laag wilt houden.
Bloemkoolpuree
Romige bloemkoolpuree wordt vaak aangeprezen als een koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree, maar het is eigenlijk gewoon een heerlijk bijgerecht! Serveer bloemkoolpuree met alles, van jouw favoriete steak tot gebraden kip tot aan vis.
Het is zo lekker dat je het direct uit de pan wilt eten!
Goed gemaakte bloemkoolpuree is op zichzelf al erg lekker, en niet alleen het koolhydraatarme neefje van de rijke, boterachtige aardappelpuree.
Dus hier is hoe ik bloemkoolpuree net zo lekker laat smaken als aardappelpuree, zonder een heel pak boter te gebruiken!
Het geheim om bloemkool naar aardappelpuree te laten smaken, zijn de smaakstoffen. Je kunt niet zomaar een grote pan bloemkool koken en pureren. Kook het in de melk.
Maak je bloemkoolpuree glad en romig, zoals ik heb gedaan, of grover als dat je voorkeur heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar een gladde puree omdat het daardoor rijker lijkt en dus meer op aardappelpuree lijkt.
Zorg ervoor dat de bloemkool goed gaar is, zodat de puree glad wordt. Je kunt het eventueel pureren in een keukenmachine voor een glad resultaat.
Tips:
Probeer ook eens dit heerlijke stokbroodje met krokante kippenlevers.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.