Deze lekkere koolsla met walnoten en cranberries heeft precies de juiste hoeveelheid romigheid, zoetheid en knapperigheid om je steeds weer te laten verlangen naar meer. De Griekse yoghurt/mayonaise dressing voegt een heerlijke romigheid toe. Een salade perfect voor het BBQ-seizoen!

 

Koolsla

 

Als ik denk aan zomerbarbecues, zie ik meestal een hele reeks salades op tafel staan. Aardappelsalade, pastasalade en natuurlijk koolsla. Een lekkere knapperige, licht pittige coleslaw is het perfecte bijgerecht om jouw gegrilde burgers of spareribs aan te vullen. En een barbecue is eigenlijk geen barbecue zonder een romige coleslaw, toch?
Deze koolsla met walnoten en cranberries is echt de beste.
Bovendien zorgt de natuurlijke zoetheid van de pittige dressing ervoor dat het een Deze lekkere koolsla met walnoten en cranberries heeft precies de juiste hoeveelheid romigheid, zoetheid en knapperigheid om je steeds weer te laten verlangen naar meer. De Griekse yoghurt/mayonaise dressing voegt een heerlijke romigheid toe. Een salade perfect voor het BBQ-seizoen!

Koolsla met walnoten en cranberries

 

Ingrediënten

 

Rauwkost: Ik heb wortel, witte en rode kool en appel gebruikt. Als je het jezelf heel makkelijk wilt maken, dan koop je voorgesneden kool in de supermarkt. Maar je kunt de groenten ook snijden in een keukenapparaat.
Ik snijd ook graag lente-uitjes (zowel het groene als het witte gedeelte) voor een beetje extra bite.
Walnoten: Hak deze in hapklare stukjes. Voor extra smaak kunt u overwegen om ze eerst een paar minuten in de oven te roosteren.
Gedroogde cranberries: Kies indien mogelijk voor natuurlijk gezoete cranberries.

 

Voor de romige dressing:

 

Mayonaise: gebruik een lekkere mayonaise, eventueel zelfgemaakt. Wil je meer of minder mayonaise gebruiken, pas de verhouding tot de yoghurt dan aan.
Griekse yoghurt: Dit is een vetarm, eiwitrijk alternatief voor zure room.
Honing: Gebruik een klein beetje honing om de dressing in balans te brengen.
Verse gember geeft de dressing een extra kick.

 

Tips:

 

Gebruik Griekse yoghurt met een hoger vetpercentage voor een dikkere en romiger dressing.

Maak de salade minimaal 30 minuten van tevoren en zet het in de koelkast voordat je het serveert. Zo krijgen de ingrediënten de kans om al die heerlijke smaken op te nemen!

Als je de dressing alleen met Griekse yoghurt maakt in plaats van met mayonaise, heb je een iets gezondere salade.

Deze salade gaat ook heel goed samen met dit recept voor Buikspek uit de oven.

Voor meer gezonde en lekkere koolsalades moet u zeker deze Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten en Chinese koolsalade met mandarijn proberen!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Koolsla met walnoten en cranberries: