Een tosti is altijd een goed idee, maar met knoflookkruidenboter erbij wordt het helemaal onweerstaanbaar en is het een van de beste tosti’s. Dit recept is een geweldige combinatie van mijn twee favoriete gerechten, namelijk tosti’s en knoflookbrood. Dit is heerlijk om op zichzelf te serveren voor een simpele lunch of als bijgerecht bij een kop soep. Deze knoflookbrood kaas tosti tilt de gewone tosti naar een hoger niveau. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar extra ingrediënten voor de knoflookboter om deze gourmet tosti te maken.
Knoflookbrood
Ben jij ook zo dol op knoflookbrood? Nou dan is dit recept voor een knoflookbrood kaas tosti alles! Een tosti met een zachte kern van gesmolten kaas en een boterachtige, knoflookachtige, kruidige buitenkant, die doet denken aan je favoriete knoflookbrood. Ik hou ervan en de smaak is waanzinnig!
Dit recept is voor twee tosti’s en is makkelijk te verkleinen voor één of meer tosti’s. Serveer de tosti met een lekkere zelfgemaakte tomatensaus om in te dippen. Of serveer ze met een tomatensoep voor een fantastische lunch of diner.
Gebruik een grote koekenpan, bij voorkeur met antiaanbaklaag, of een tosti-ijzer of bakplaat om ze te maken.
Het is een heel makkelijk recept om te volgen en je kunt het aanpassen aan je eigen smaak.
Kaas
Ik gebruik graag een combinatie van Goudse kaas, cheddar, mozzarella en/of Gruyère. Andere goede opties zijn Provolone, Monterey of brie.
Tips:
Het recept voor de kruidenboter* vind je hier.
Bak de tosti’s in een grote koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur.
Als je niet alleen kaas in het midden wilt, kun je van alles toevoegen, zoals kip, salami, diverse soorten groenten zoals gegrilde plakjes courgette, aubergine of plakjes tomaat.
Om de meerdere tosti’s in één keer te serveren, leg je de eerste porties op een rek en zet ze in een voorverwarmde oven van 100°C.
Hier vind je nog veel meer heerlijke tosti recepten.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.