Ik heb een makkelijk recept voor jullie voor de Klassieke Cobb salade met de beste zelfgemaakte dressing erbij! Deze salade vol proteïne is een maaltijd op zich, vol met knapperige sla, sappige tomaten, kip, spek, gekookte eieren, romige avocado en verkruimelde blauwe kaas.

 

Klassieke Cobb salade

 

De originele Cobb Salad werd in 1937 ontwikkeld door Bob Cobb voor zijn Brown Derby Restaurant in Los Angeles. Het is een beroemd Amerikaans gerecht geworden en lijkt op een Chef’s Salad. Het begint met een bedje van groene sla met rijen ingrediënten en het wordt geserveerd met een vinaigrettedressing.
Ik hoop dat dit recept voor de Cobb salade een nieuwe favoriete salade voor je wordt.
Dit is een super verzadigende salade. Omdat het zoveel proteïne bevat, kan je het als lunch of zelfs als hoofdgerecht eten.

 

Ingrediënten

 

Kip, ik gebruikte gebakken kipfilets, maar je kunt een kant-en-klare rotisserie-kip uit de winkel gebruiken om tijd te besparen.

Bacon, ik heb de plakjes ontbijtspek in de airfryer gebakken en dat ging prima. Je kunt ze natuurlijk ook in een koekenpan krokant bakken.

Gekookte eieren, een geweldige manier om meer proteïne aan de salade toe te voegen.

Sla, fijngesneden romaine sla geeft de salade een mooi volume. Maar je kunt ook baby spinazie, rucola of kropsla gebruiken.

Tomaten, voegt een sappige zoete bite toe. Je kunt vrijwel alle tomaten gebruiken.

Avocado, een eetrijpe mooie groene avocado maakt een salade altijd lekkerder!

Kaas, blauwe kaas is een klassieker voor een Cobb salade, maar je kunt deze vervangen of weglaten als je er niet van houdt.

Ui, een beetje rode ui is al genoeg, maar voegt ook een hoop frisse, levendige smaak toe.

 

Variaties

 

Proteïne, je kunt hier allerlei soorten vlees of vis gebruiken.
Kaas, de kaas van keuze voor de klassieke Cobb salade is blauwe kaas. Elke soort blauwe kaas zal werken. Als je geen fan bent van blauwe kaas, werkt een verkruimelde feta prima.

 

Vooruitplannen

 

Je kunt de salade en de dressing 2-3 uur voor je avondeten maken, bewaar ze dan wel apart afgedekt en gekoeld. Anders zal de dressing de groenten zachter maken.
Hier zijn wat tips om vooruit te maken:

Dressing, doe dit in een jampotje, zodat je het goed kunt schudden vlak voor het serveren, voor het geval het gaat schiften. Serveer het direct uit de pot.
Sla kan 2 dagen van tevoren worden afgespoeld en gedroogd (een slacentrifuge werkt het beste) en vervolgens in de koelkast worden bewaard tot gebruik.
Avocado’s moeten vlak voor het serveren in plakjes worden gesneden, omdat ze verkleuren als ze in contact komen met lucht.
Kipfilet kan gebakken en gekoeld worden.
Bacon kan van tevoren worden bruin gebakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar in de koelkast tot gebruik. Maar het kan zijn dat het dan niet meer zo krokant is.
Eieren, kook de eieren van tevoren en bewaar ze enkele dagen in de koelkast totdat je ze wilt gebruiken.

Je kunt de salade op een grote schaal serveren of per persoon op een bord.

Klassieke Cobb salade

 

Meer top saladerecepten om van te houden:

 

Caesar salade
Koolsalade
Pittige steaksalade
Waldorf salade
Regenboog salade met geitenkaas

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Klassieke Cobb salade: