Chickenburger anyone? Burgers zijn het beste, maar je kunt niet elke zomeravond een rundvleesburger eten. Kip- en kalkoenburgers zijn zo’n geweldige magere eiwitoptie, maar ze krijgen een slechte reputatie omdat ze droog en smaakloos zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met rundvlees kun je het letterlijk gewoon zouten en op de grill gooien en een heerlijke burger hebben, maar we moeten iets harder werken om kip- en kalkoenburgers lekker te maken. Maar het is mogelijk! Deze Kip sucukburger is een heerlijke pittige en malse burger, die je echt proberen wilt.
Zelf de lekkerste burgers maken
Ik ben er een groot voorstander van dat het eten dat ik serveer tijdens mijn feestjes ruim van tevoren wordt bereid, zodat ik zelf ook van het feest kan genieten en bij mijn gasten kan zijn.
Als ik een lekker recept vind dat je de dag ervoor kunt maken en op verschillende manieren kunt gebruiken, ben ik erg enthousiast. Zo ook deze burgers. Je kunt ze ’s morgens of zelfs de avond ervoor al klaarmaken. Dan hoef je ze ’s avonds alleen nog maar op de barbecue of in de pan te gooien. Perfecte maaltijd om van tevoren te maken, gewoon grillen wanneer je klaar bent om te eten!
Bij deze burgers meng ik een pittig sucuk worstje door het kippengehakt. Dit geeft de burger een pittige smaak en maakt het lekker smeuig. Je hoeft het verder niet meer op smaak te brengen, omdat de worst al veel smaak heeft.
Ik maak deze burgers af met wat smaakvolle rode uien, komkommer en een zelfgemaakte yoghurtsaus.
Sucuk
Het Turkse worstje sucuk is een droge en pittig gekruid worstje. Het wordt ook gegeten in het Midden-Oosten en de Balkan landen.
De worst wordt meestal van rundvlees gemaakt, maar je hebt ze ook van kalkoengehakt.
De worst wordt gekruid met knoflook, komijn, rode peper, sumak en zout. Het is een behoorlijk zoute en vette worst.
Dit worstje wordt vrijwel altijd gebakken, dus niet rauw gegeten.
Probeer ook eens deze:
Spiesjes met garnalen en sucuk
Pastasalade met aubergine en sucuk
Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat
Broodje sucuk met mozzarella
Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie
Menemen met sucuk
Tips:
Sucuk is verkrijgbaar bij de Turkse super.
Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.