Deze kikkererwten alla Vodka is het ultrasnelle, vezel- en eiwitrijke diner waar je op hebt gewacht! Kikkererwten zwemmen in een romige wodkasaus die wordt versterkt door gebakken knoflook, ui en rucola sla. Knapperig stokbrood is perfect om erin te dippen. Je kunt dit gerecht eenvoudig aanpassen door snijbiet of spinazie te gebruiken in plaats van rucola. Dit recept is niet alleen een echte smaakbom, maar ook een betrouwbaar, snel en populair gerecht om in je repertoire te hebben.

 

Alla Vodka

 

Alla Vodka tomatensaus is de meest intense en sexy tomatensaus die ik ooit heb geproefd. Er is iets aan de toevoeging van wodka dat de smaken in deze saus echt opent.

Dit recept is zeker niet baanbrekend of revolutionair, maar het heeft de potentie om een hoofdbestanddeel te worden. De meesten van ons hebben wel eens een Pasta alla Vodka gegeten, maar vandaag presenteer ik je kikkererwten alla Vodka!
Deze maaltijd is voedzaam, maar je zult verbaasd zijn hoe weinig je nodig hebt om het te maken! Omdat we tomatenblokjes en kikkererwten gebruiken, die in blik verkrijgbaar zijn, houden we de kosten laag!

Je kunt dit gerecht zo eten, in een kom, maar ik raad aan om het te eten met een lekker groot stuk knapperig brood. Of je kunt het ook serveren met wat rijst, quinoa of pasta.
Ik kon het niet laten en ik moest wat rucola toevoegen maar spinazie is hier ook een geweldige vervanger!
En als je geen wodka in huis hebt, kun je het gewoon overslaan.

 

Kikkererwten

 

Gebruik voor een snel gerecht kikkererwten in pot. Of je koopt gedroogde kikkererwten (nog goedkoper) en welt ze eerst en kookt ze dan.
Kikkererwtenzijn een soort peulvrucht en zitten, net als alle peulvruchten, boordevol voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van plantaardige eiwitten en leveren vezels, foliumzuur, ijzer en een beetje kalium. Kikkererwten zijn ook een vetarm voedsel met vrijwel geen verzadigd vet of cholesterol.

 

Vang het dikke kikkererwtenvocht uit de pot (aquafaba) op. Hiervan kan je nog deze heerlijke gerechten maken:

Vegan chocolademousse met aquafaba
Aioli gemaakt van aquafaba
Vegan meringues van aquafaba

 

Erbij

 

Dit gerecht is lekker met knapperig stokbrood, gekookte rijst of pasta.
Of serveer het met geroosterde groenten zoals asperges, broccoli, courgette of aubergine.

 

Tips:

 

Je kunt de saus eerst nog pureren met een staafmixer voordat de kikkererwten erdoor gaan, maar dat hoeft niet.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kikkererwten alla Vodka: