Bent je op zoek naar het perfecte cadeau-idee voor de feestdagen? Zoek niet verder dan dit geschenk van tamme kastanjes op rumsiroop. Deze heerlijke traktatie is perfect om te serveren na een maaltijd of als decadente topping voor romig vanille-ijs. Met slechts een paar belangrijke ingrediënten, waaronder kastanjes, bruine rum, vanille en kaneel, kan jij deze weelderige traktatie thuis maken en genieten van een verfijnde traktatie.
Deze simpele kastanjes hebben een uitgesproken feestelijk tintje. En een verfijnd cadeau voor de fijnproevers!
Kastanjes
Tamme kastanjes waren van oudsher erg populair in Italië en stonden bekend als voedsel voor de armen. Kastanjes zijn de eetbare vruchten van de bladverliezende boom, Castanea sativa. Ze kunnen rauw of gekookt gegeten worden en zijn ook in blik of vacuüm verkrijgbaar in winkels, een geweldige manier om er het hele jaar door van te genieten.
In dit recept kan je de kastanjes met een zalige siroop inmaken. Het is snel en makkelijk en je kunt het zelfs aanpassen om smaken toe te voegen die je lekker vindt. Op deze manier kun je optimaal gebruikmaken van een overvloed aan tamme kastanjes, zodat je er de komende maanden van het jaar genoeg van hebt.
De kastanjes hebben een milde smaak, wat betekent dat ze gemakkelijk in zowel hartige als zoete toevoegingen kunnen worden gebruikt. Ze zijn knapperig en licht bitter als ze rauw zijn, maar als ze gekookt of ingeblikt zijn, worden ze boterachtig en zoet.
Het recept is op zich niet moeilijk, afgezien van het poffen van de kastanjes. Hoe je dat doet, lees je hier*.
Nog meer heerlijke kastanje recepten:
Pastinaak met tamme kastanjes uit de oven
Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes
Pompoen en kastanjesoep met cantharellen
Witte chocolade kastanje truffels
Tips:
Je kunt ook een andere drank toevoegen aan de siroop. Gebruik bijvoorbeeld cognac, whisky of brandewijn.
Potten steriliseren: Was in heet sop, spoel af, laat uitlekken en zet rechtop in een braadslede in één laag. Zet in de oven op 180C gedurende 10 minuten. Als de potten een rubberen afdichting hebben, verwijder deze dan voordat je de potten in de oven zet. Om de afdichtingen te steriliseren, kook je ze gewoon in water.
Bewaar de ongeopende potten op een koele, donkere plaats tot 6 maanden. Na opening, zet ze in de koelkast en gebruik ze binnen twee weken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.