Heerlijk hapje of voorgerecht die zo eenvoudig te maken zijn dat je binnen 10 minuten klaar bent. Deze Italiaanse ham en rucola rolletjes kan je van tevoren maken en vervolgens in de koelkast zetten tot je klaar bent om te serveren. Een feestelijk hapje om te maken en aan je gasten te geven als ze arriveren. Als er op de late namiddag voor het avondeten gasten langskomen, is een glas wijn heel acceptabel, maar het is altijd leuk om ze ook wat te eten te kunnen geven. Deze hapjes gemaakt van eenvoudige ingrediënten zijn supersnel te maken en superlekker. De peperige rucola in de Prosciutto ham met de pittige tapenade en romige geitenkaas is een smaakexplosie.

 

Feestelijke hapjes

 

In de maand december maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke manieren om mijn aperitief op te vrolijken. Ik wilde iets gemakkelijks en lekkers maken. En jongens, ik ben er vrij zeker van dat dit Prosciutto rolletje de hele maand december lang jouw gasten zal verrassen!

 

Een plakje Prosciutto gevuld met rucola sla, een tapenade en zachte geeft pittige kick aan dit hapje. Boordevol eiwitten en smaak, waardoor iedereen terug blijft komen voor meer!
Het beste aan dit recept is dat het zo gemakkelijk te maken is voor een klein of groot gezelschap. Verdubbel gewoon de ingrediënten voor meer gasten. Ze zullen dol zijn op dit eenvoudige gerechtje!

 

Ingrediënten

 

Prosciutto wordt meestal in lange plakjes gesneden. Zorg ervoor dat je het op deze manier koopt, zodat je ze makkelijk kunt oprollen. Je kunt ook Parmaham gebruiken of een ander soort ham.

Ik heb een olijventapenade gebruikt, omdat ik dit lekker vind. Het is vrij heftig van smaak, daarom heb ik het gemengd met verse roomkaas.

Doordat je schijfjes verse geitenkaas gebruikt in dit recept, kan je die zacht kaas goed omvormen tot een rolletje wat net zo breed is als de ham (zie foto’s gallery).

Rucola sla geeft een lekkere peperige smaak aan dit gerechtje. Ik zou daarom wel voor deze slasoort kiezen.

 

Tips:

 

Omdat dit gerecht zo veelzijdig is, kan je indien gewenst de ingrediënten veranderen. Houd je niet van tapenade? Gebruik dan basilicumpesto of een rode pesto.

Ben je niet dol op geitenkaas? Neem dan 10 plakjes mozzarella kaas of kaas naar keuze (feta werkt ook).

Je zou ook nog een zongedroogde tomaat erin kunnen rollen, of iets anders wat jou lekker lijkt.

Serveer je dit als voorgerechtje, leg de rolletjes dan op een bedje rucola en lepel er eventueel wat balsamico siroop over.

Wil je ze als borrelhap op een borrelplank serveren, snijd ze dan doormidden.

Italiaanse ham en rucola rolletjes

Je kunt dit voorgerecht maximaal 24 uur van tevoren maken en in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren tot je klaar bent om te serveren.

En voor nog meer feestelijke hapjes, klik je op Categorie en dan onder Kerst op Hapjes.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Italiaanse ham en rucola rolletjes: