Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang in de oven blijft staan, dan wordt hij te droog. Het is lekker als de zalm net gaar is.
Je hebt maar 1 pan en de oven nodig voor dit gerecht. En je geeft de zalm en de groente lekkere smaken uit het Midden-Oosten mee door het gebruik van harissa en de specerijen. Harissa is een hete rode saus uit de keuken van Noord-Afrika. Het wordt gemaakt van rode pepers, tomaten, knoflook, koriander en komijn. Je kunt het kopen bij de grotere supermarkten. Probeer het eens.
De groenten op deze manier bereid zijn ook heel erg lekker bij een stukje kipfilet of een karbonade.
Nog meer zalm
Een ander gerecht met zalm is deze Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus. Dit is ook een eenvoudige manier om vis klaar te maken.