De levendige smaak van deze harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade werkt prachtig in de pittige marinade en de kleurrijke salade zal zeker in de smaak vallen. De kipspiesjes zitten boordevol smaak dankzij de Noord-Afrikaanse pittige saus. Geserveerd op een bedje van parelcouscoussalade of met vers brood, vormen ze een heerlijke maaltijd in slechts 25 minuten. Maar de kipspiesjes zijn ook heerlijk op zichzelf met verse kruiden (munt, peterselie, koriander, etc.) en veel gegrild citroensap eroverheen.

Harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade

 

Harissa

 

Als je ooit Noord-Afrikaans of Marokkaans gegeten hebt, heb je waarschijnlijk ook wel eens de pittige saus harissa geprobeerd. Het is een heerlijke Noord-Afrikaanse kruidenpasta gemaakt van chilipepers en geurige specerijen.
Gemaakt met een mix van hete pepers, traditionele Marokkaanse kruiden, olie, citroen en soms rozenwater, het resultaat is een werkelijk unieke dikke, rokerige en pittige pasta die heerlijk is met kip, rund-, lamsvlees, vis en groenten.
Vandaag gebruiken we het als basis voor deze harissa kipspiesjes en combineren we ze met een kleurrijke parelcouscoussalade.
Harissa vind je in de grotere supermarkten, Turkse winkel of je maakt het zelf. Hier vind je het recept ervoor. Het leuke aan het zelf maken van harissa is dat je zelf kunt bepalen hoe pittig het is.

 

Als je een liefhebber bent van harissa bent, probeer dan ook eens deze:

 

Kippenbouten met harissa en sinaasappel
Gepofte wortelen met harissa, yoghurt en feta
Bavette gemarineerd in harissa
Harissa zalm

 

Kipspiesjes

 

Ik heb de kipspiesjes gemaakt van kipdijfilets. Dit vlees vind ik persoonlijk het lekkerst om spiesjes van te maken. Omdat het vlees wat vetter is dan de kipfilet, droogt de kip niet uit tijdens het grillen. Maar als jij geen liefhebber bent van kipdijfilet kan je natuurlijk ook kipfilets gebruiken.

 

Wat is parelcouscous?

 

Parelcouscous is een soort kleine, ronde pasta gemaakt van griesmeel en water. Je vindt het meestal op planken bij de rijst en andere granen.
Zoals je zou verwachten, is het groter dan gewone couscous, met een hele andere textuur.
Hoe maak je een parelcouscoussalade?
Dit is net zo eenvoudig als je zou hopen of verwachten. Begin met het koken van de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het moet even sudderen, wat het perfecte moment is om al je groenten en kruiden te snijden.
Laat de couscous na het koken afkoelen voordat je de groenten toevoegt. Zo voorkom je dat de groenten te slap of te zacht worden.
Dan is het een kwestie van alles door elkaar mengen!

 

Tips:

 

Het is echt belangrijk om je houten stokjes minimaal 1 uur te laten weken voordat je ze gebruikt. Dit voorkomt verbranding!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade: