Ik had nog aardig wat hamblokjes over van een pizzarette avond met de kids. Wat zal ik er eens van maken? Natuurlijk kan ik het in een saus of omelet verwerken, maar ik had nu zin in een salade. Blokjes ham, lente-ui, zilveruitjes, een saus met een lekkere grove mosterd is het recept voor de lekkerste hamsalade. Deze hamsalade met lente-ui is snel en gemakkelijk te maken. Maak er een broodje hamsalade van voor de lunch of serveer als borrelhapje met toastjes.
Het beste recept voor hamsalade
Net als tonijnsalade en kipsalade, maakt dit recept voor hamsalade een snelle en gemakkelijke lunch of snack. Het is zelfs een geweldig alternatief voor degenen die geen fan zijn van tonijnsalade (of in ieder geval geen tonijn mee willen nemen naar werk/school).
Gemaakt met een lekkere grove mosterd, lente-uien en zilveruitjes zit de boordevol smaak en duurt minder dan 10 minuten om te maken. Als bonus is het de perfecte manier om overgebleven ham te gebruiken als je het beu bent om gewone restjes te eten. Je kunt deze salade natuurlijk ook van plakken ham maken.
Het is sowieso beter om deze salade zelf te maken, want dan weet je wat erin gaat. Ik heb eens op de verpakking van een hamsalade van een bekend merk gekeken en dit is wat daarin zit:
32% gekookte beenham, water, zetmeel, zout, stabilisatoren [difosfaten, trifosfaten, verwerkt Eucheuma-wier], antioxidanten [extracten van rozemarijn, natriumascorbaat, natriumerythorbaat], specerijen, ui-extract, zonnebloemolie, gehydrolyseerde eiwitten [koolzaad, maïs], aroma, rookaroma, bamboevezel, aardappelvezel, gedroogde ui, dextrose, varkenseiwit, gistextract, suiker, glucosestroop, conserveermiddel [natriumnitriet]), koolzaadolie, water, gekookte eieren, suiker, natuurazijn, peterselie, gepasteuriseerd eigeel, gemodificeerd zetmeel, specerijen, zout, conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), voedingszuren (citroenzuur, melkzuur), natuurlijk aroma. Kan sporen bevatten van gluten, melk, noten, pinda’s, sesamzaad, schaaldieren, selderij, soja en vis.
Ik weet het niet hoor, maar in zo’n simpele salade hoeven toch niet zoveel ingrediënten in, of wel?
Dit recept is:
Snel en gemakkelijk te maken (duurt dit recept slechts 10 minuten).
Ideaal voor lunchpakketten. Deze salade spread blijft meerdere dagen vers, dus perfect voor lunchpakketten voor school en werk!
Geweldige manier om overgebleven ham op te maken. Als je ham over hebt van Kerstmis of Pasen, is dit recept een geweldige manier om het te gebruiken.
Dit recept voor hamsalade is gemaakt met slechts een handvol ingrediënten die je waarschijnlijk in de koelkast hebt liggen.
Tips:
Je kunt eventueel nog selderijstengels, augurk, groene appel of gekookte eieren toevoegen aan deze salade.
De restjes van deze salade blijven ongeveer 4-5 dagen houdbaar in de koelkast.