Maak van overgebleven gyoza vellen in minder dan 10 minuten een heerlijke cracker. Deze knapperige zelfgemaakte gyoza crackers zijn perfect met hummus, kaasplankjes of een van jouw andere favoriete dips! Een snel in de oven gebakken cracker is de perfecte oplossing als je nog wat gyoza, dumpling of wonton vellen over hebt. En ja, ze houden de dip-test goed vol. Persoonlijk vind ik dat het knapperige contrast geweldig past bij een beetje tonijn uit blik of zachte kaas.

 

Gyoza crackers

 

Het enige wat je hoeft te doen is de Gyoza vellen in te smeren met een beetje olie, te bestrooien met zout en alle specerijen die je lekker vindt en dan te bakken. Ik deed groene za’atar en een beetje zout en peper. Alle harde kruiden en specerijen of zelfs geraspte Parmezaanse kaas zouden goed werken. En als je iets zoets wilt, zou wat kaneelsuiker geen kwaad kunnen voor een zoete snack om te verkruimelen op ijs.

Deze makkelijke crackers zijn klaar in slechts 10 minuten! Begin met kant-en-klare gyoza vellen, bestrijk ze met olie, bestrooi ze met wat kruiden en bak ze voor een knapperige, krokante zelfgemaakte cracker.
Als ik trek heb in iets lekkers, grijp ik naar deze makkelijke crackers. Ze zijn snel klaar – bijna net zo snel als het openen van een zak chips – en bijna onmogelijk dun en knapperig. Bak tot ze knapperig zijn – dit gaat snel, dus houdt ze in de gaten! Ze hoeven maar een paar minuten in de oven.

 

Gyoza crackers

Dips erbij

 

In de Foodybox zat deze keer o.a. Emmi Fondü Cheese Dip en Al’fez Harrisa Paste. Ik heb deze twee gecombineerd en er een heerlijke dip voor de crackers van gemaakt.
Voor meer heerlijke dips klik je hier.

 

Tips:

 

Als je vierkante wonton vellen hebt, kan je deze schuin snijden zodat je driehoekjes hebt.

Geen tijd om de crackers met olijfolie in te smeren? Gebruik dan een olijfolieverstuiver.

Laat de peper weg als je liever gewone gezouten crackers eet.

Afhankelijk van de grootte van jouw bakplaat, moet je het mogelijk in twee porties bakken (of twee bakplaten tegelijk gebruiken).

Bewaar overgebleven crackers in een luchtdicht bakje op het aanrecht voor maximaal 3 dagen. Na een paar dagen beginnen ze hun knapperige textuur te verliezen en voelen ze wat brozer aan.

Afhankelijk van het merk dat u gebruikt, merkt u misschien dat een cracker af en toe opzwelt tijdens het bakken (bijna als een klein kussentje). Maak je geen zorgen als dit gebeurt. Het zal nog steeds lekker smaken; er zit alleen een beetje extra lucht in het midden.

Bestrooi met een garnering naar keuze, bijvoorbeeld een beetje gedroogde rozemarijn, gerookte paprika, komijn, cayennepeper of garam masala. Gebruik wat jij lekker vindt.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gyoza crackers: