Deze gerookte kipsalade met nectarine heeft de meest lekkere gesneden gerookte kipfilets. Het wordt geserveerd op een bedje van baby spinazie en gegarneerd met plakjes nectarine, plus een zelfgemaakte honing-citroen dressing. Het is de perfecte makkelijke zomerse salade voor de lunch of een licht diner. De combinatie van smaken en texturen maakt dit een zeer opwindende salade om te eten!
Deze salade is een heerlijke manier om verse ingrediënten te combineren tot een voedzame maaltijd. Snel klaar, volg deze eenvoudige stappen om een verfrissend en smaakvol gerecht te maken dat uw go-to wordt voor lunch of diner!

 

Nectarines

 

Het is nu zomer en het verse fruit zoals nectarines zijn volop verkrijgbaar. Je kunt de nectarines eventueel vervangen door abrikozen, perziken, mango of zelfs pruimen. Wat jij maar lekker vindt. Dit fruit is geweldig om in zowel zoete als hartige gerechten te verwerken.

Gerookte kipsalade met nectarine

 

Ingrediënten

 

Gerookte kipfilets, koop hele gerookte kipfilets of plakjes gerookte kipfilets in de supermarkt. Als jij zelf kip wil roken, is dat natuurlijk nog lekkerder.

Sla: baby spinazie voegt crunch en een frisse, knapperige textuur toe aan de salade. IJsbergsla of gemengde sla kan worden gebruikt.

Nectarines: Ik gebruik rijpe en zoete nectarines.

Mini paprika’s, hebben dun vruchtvlees waardoor is ze heerlijk in salade vindt. Koop eventueel verschillende kleuren.

Komkommer, geven een verfrissende crunch en milde smaak in salades. Je kunt ook gewone komkommers gebruiken, maar kies die met minder zaden.

Radijsjes, geven een lekkere crunch en een beetje pit aan de salade.

Eigenlijk heb ik deze salade samengesteld met ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen. Dus als jij nog restjes (rauwe) groenten, kip en fruit hebt liggen, kan jij zelf ook een heerlijke salade in elkaar flansen.

 

Serveersuggesties

 

Deze salade is op zichzelf al een perfecte lunch. Het is ook een vullend, licht diner op zichzelf. Ik combineer een dinersalade graag met een stevig zelfgemaakt brood zoals Brood met olijfolie en rozemarijn, Sodabrood of Focaccia.

 

Tips:

 

Als gemengde groene kruiden kan je basilicum, dille, koriander, munt, kervel, etc. gebruiken.

Nigellazaadjes* kan je vervangen door zwarte sesamzaadjes of maanzaad.

Als de salade eenmaal is aangemaakt, is het niet echt geweldig om te bewaren. De sla wordt zompig en slap.
Als de salade niet is aangemaakt, kan je de salade apart van de dressing bewaren in een luchtdichte plastic bak. De salade blijft dan ongeveer 2 tot 3 dagen lekker vers.
De dressing blijft ongeveer 10 tot 14 dagen goed.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gerookte kipsalade met nectarine: