Deze salade van radicchio, spek en blauwe kaas met balsamico-dressing zit boordevol smaak. Gemaakt van eenvoudige ingrediënten, je zult verliefd worden op deze combo. Weet dat radicchio van nature bitter is, dus dit recept is voor mensen die daar wel van houden. De gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas is lekker als lunch, voorgerecht of bij een stukje vlees, kip of vis.
De warme radicchio gecombineerd met het knapperige spek, gehakte noten, verkruimelde blauwe kaas en balsamico-dressing is zo’n heerlijke combinatie. Vergeet niet om het op smaak te brengen met een vleugje zout en gemalen zwarte peper. Geloof me, als je van een klein bittertje houdt, dan is dit recept iets voor jou. Optie om wat gesneden peer of appel toe te voegen voor een extra vleugje seizoensmaak.
Ingrediënten:
Radicchio, voor dit recept heb je één krop radicchio nodig. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de radicchio in kwarten. Optie om het ook in acht parten te snijden als de sla aan de grotere kant is.
Spek, gebruik dunne plakjes ontbijtspek. Bak het spek in een pan tot het de gewenste knapperigheid heeft bereikt. Gebruik een deel van het spekvet om de radicchio in te bakken. Je hebt 1-2 eetlepels spekvet nodig.
Blauwe kaas, neem een blauwe die jij lekker vindt. Dit kan Gorgonzola, Roquefort, Blue Stilton, Saint Agur of Castello Blue zijn. De hardere blauwe kazen kan je verkruimelen, de zachtere soorten snijd je in kleine blokjes.
Je kunt echter ook feta of geschaafde Parmezaanse kaas gebruiken. Dat gezegd hebbende, voegt de verkruimelde blauwe kaas wel een laagje smaak toe dat moeilijk te weerstaan is.
Walnoten, voor dit recept heb ik gehakte pecannoten gebruikt, maar walnoten of pijnboompitten zouden ook goed werken.
Tips:
Serveer de salade warm. Het lekkerst is om er meteen van te genieten.
Bewaar eventuele extra dressing afzonderlijk in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal vijf dagen.
Probeer ook eens deze Geroosterde radicchio en bieten met vijgen, Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet of Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.