Dit frambozen yoghurtijs is gemaakt met een ijsmachine. Het is heerlijk romig en smaakvol! Het is gemaakt met slechts vijf ingrediënten en vereist weinig werk. De frambozen kan je natuurlijk ook vervangen door aardbeien, mangoblokjes of ander vers fruit.
Niets zegt meer ‘zomer’ dan frambozen. En in dit heerlijke recept wordt de frisse smaak van het fruit gecombineerd met de heerlijke romigheid van Griekse yoghurt.
Het beste gedeelte? Je kunt dit heerlijke ijs zelf maken.

 

Dit yoghurtframbozenijs combineert de romigheid van roomijs op basis van zuivel en de lichtheid van bevroren yoghurt, het is zowel romig als verfrissend. En met slechts vijf basis ingrediënten en een supereenvoudig proces heb je misschien zojuist een nieuwe zomerfavoriet voor ijs gevonden.
Bovendien is dit recept, met volledig natuurlijke ingrediënten, veel gezonder dan alternatieven die je in de winkel koopt en perfect om indruk te maken op vrienden en familie.

 

IJs maken

 

Je hebt slechts vijf eenvoudige ingrediënten nodig om deze frambozen yoghurtijs te maken. De exacte hoeveelheden vind je in het onderstaande recepten. Hier is een overzicht van wat je nodig hebt:

Frambozen, je kunt verse of bevroren frambozen gebruiken

Eiwitten, zorgen voor luchtig ijs

Witte basterdsuiker, hiermee klop je de eiwitten luchtig

Griekse yoghurt, gebruik gewone Griekse yoghurt van volle melk

Lemoncurd, geeft een lekkere citroensmaak aan het ijs

 

Hoewel je dit recept bij de ultieme ‘basis’ kunt houden, heb ik ook de optionele variaties toegevoegd. Ik heb hieronder ook een kleine lijst met andere optionele invoegtoepassingen toegevoegd.

Een manier om dit recept te variëren is door verschillend fruit te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld blauwe bessen, bramen en aardbeien gebruiken.

Je kunt ook experimenteren met verschillende smaakextracten. Als je van vanille houdt, probeer dan een theelepel vanille-extract toe te voegen.

Deze yoghurt is op zichzelf al heerlijk! Maar soms serveer ik het graag met extra vers fruit erbij.

Het is ook lekker met een scheutje gesmolten pure chocolade of met een paar stukjes pure chocolade. De combinatie van frambozen met chocolade is een goede!

Kruiden: Je kunt experimenteren met verse kruiden, zoals tijm, munt en basilicum erin.

Alcohol: Er zijn talloze opties zoals Cointreau, rum, likeur, etc. Zorg er wel voor dat je niet te veel toevoegt, want dit beïnvloedt het invriesproces.

 

Ook zo dol op ijs?

 

Dan heb ik nog veel meer ijsrecepten voor jou. Deze heerlijke ijsrecepten kan je zonder ijsmachine maken:

Limoncello ijs
Yoghurtijs met kersencompote
Karamelijs met zout en pecannoten
Key lime pie ijs
Ruby chocolade ijs
Stroopwafelijs
Mango-ijsjes met frambozen

 

Tips:

 

De hoeveelheid suiker die aan het recept wordt toegevoegd, is van cruciaal belang voor het bereiken van de juiste, schepbare consistentie. Als je de hoeveelheid suiker wilt verminderen, moet je wat alcohol toevoegen, wat het vriespunt van het ijs helpt verlagen.
Kunstmatige zoetstoffen werken niet in dit recept omdat ze geen suiker bevatten, waardoor ze niet de juiste consistentie creëren.

Extra nodig: ijsmachine

Geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in ijslolly vormpjes en maak er ijslolly’s van.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Frambozen yoghurtijs: