In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte partner zijn voor de pittige geitenkaas.

 

Als je geitenkaas en tomaat nog niet samen hebt geprobeerd, mis je iets. Het speelt met de texturen, ik heb weinig ingrediënten aan de geitenkaas toegevoegd om de smaken te versterken.
Geroosterde tomaten op geitenkaas met toast is mijn nieuwe favoriete obsessie. Er is iets magisch aan de combinatie van tomaten die in de oven zijn geroosterd. De suikers in de tomaten karamelliseren en oh, wat smaken ze heerlijk. Deze smaak kun je op geen enkele andere manier verkrijgen.
Serveer de tomaatjes op een cracker of geroosterd brood met geitenkaas.
Het is de perfecte optie voor een snel ontbijt, een middagsnack of zelfs als aperitiefhapje.

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

 

Maken

Verwarm je oven of airfryer voor op 200 graden. Rooster de tomaatjes met wat olijfolie en honing in de oven tot ze gerimpeld zijn en barsten.
Laat de geitenkaas op kamertemperatuur komen zodat deze wat zachter is. Meng de geitenkaas met roomkaas, olijfolie, peper en zout.
Besmeer de crackers met de geitenkaas, beleg ze met de tomaatjes, lepel er wat dikke balsamico over en bestrooi ze met verse kruiden zoals bijvoorbeeld bieslook.

 

Nog meer heerlijke belegde crackers:

 

rivierkreeftjescocktail
mozzarella en rosbief
wortel hummus en avocado
scrambled eggs en rivierkreeftjes
gerookte zalm, roomkaas en dille
Aziatische vis
haring en komkommer
blauwe kaascrème, ham en appel

 

Tips:

 

Probeer dit recept ook eens op geroosterd ciabattabrood, stokbrood, focaccia of zuurdesembrood in plaats van.

Maak van stokbrood crostini en serveer het als borrelhap. Ik weet zeker dat je hiervan zult genieten

Hoewel ik dol ben op geitenkaas, weet ik dat dit niet ieders favoriet is! Probeer dit recept eens met roomkaas, ricotta, mascarpone of fetadip.

Cherrytomaatjes zijn de beste keuze bij dit recept.
Je kunt de tomaatjes ook nog roosteren met rode chilivlokken, knoflook, tijm en/of rozemarijn.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes: