Als je gek bent op de smaak van citroen, dan is deze citroen tiramisu met blauwe bessen in een glaasje echt iets voor jou! Daarbij is het nog supermakkelijk te maken en in principe hoeft dit dessert niet op te stijven in de koelkast. Dus instant genot in een glas. Zo simpel, romig en zomerfris! De heerlijke dessertklassieker zit in 15 minuten in het glas.
Tiramisu
Dit zomerse citroen tiramisu heeft geen eieren nodig om het heel lekker en leuk te maken in een glas. Een dessert zo luchtig, romig, fruitig en in 20 minuten klaar voor de koelkast. Dit is mijn variatie op het klassieke dessert.
Luchtige citroen-mascarponecrème, sappige gedipte koekjes en blauwe bessen compote.
Drie redenen deze tiramisu in een glas zo bijzonder lekker maken:
Sneller wordt het niet. En dat is precies hoe wij van zomerdesserts houden: heel simpel, ongecompliceerd en binnen een mum van tijd op tafel.
Je kunt het dessert ook buiten het korte blauwe bessenseizoen bereiden. Bevroren bessen maken seizoenen onafhankelijk.
Citroen en blauwe bessen zijn een match in heaven.
Compote
Breng de blauwe bessen met citroensap en suiker aan de kook en laat een paar minuten koken. Kook het tot je een dikke compote hebt, als het afkoelt wordt het nog dikker.
Proef of je het zoet genoeg vindt, zo niet voeg dan nog wat suiker toe.
Je kunt de compote van verse of van bevroren blauwe bessen maken.
De compote moet volledig afkoelen voordat ze in laagjes worden gelegd.
Glazen
Welke maat hebben de glaasjes? Dat is snel beantwoord: klein. Als je geen kleine glaasjes hebt (ongeveer 200 ml), gebruik dan grote en vul ze tot halverwege.
Je kunt gelijkmatige lagen maken, maar ik vind de gemarmerde look hier ook erg mooi.
Ik wissel de vulling dus altijd af met room en compote.
Je kunt de crème eventueel in een spuitzak doen, dan kan je de glaasjes makkelijker vullen hiermee.
Nog meer heerlijke citroentoetjes:
Citroenmousse met Limoncello
Syllabub met Limoncello en citroen
Citroencake
Citroen meringue taart
Citroenijsjes
Oeps ik liet het citroentoetje vallen
Tips:
Doe er zoveel citroenrasp in als je zelf lekker vindt. Dus tussendoor even proeven.
De halve citroen die je overhoudt, kan je in plakjes snijdt en als garnering in het glas steken als je dit leuk vindt. Je kunt ook nog een Amaretti koekje verkruimelen op het mascarponemengsel in het glaasje.
Deze tiramisu in een glas is eenvoudig voor te bereiden. Vul de glaasjes gewoon de dag ervoor, dek ze af en zet ze in de koelkast tot ze worden geserveerd.
Er is tegenwoordig ook alcoholvrije Limoncello te koop, gebruik dat eventueel.
Als je ook zoveel van de citrus smaken houdt, dan is dit Fluweelzacht limoendessert in een glaasje misschien ook wel iets voor jou.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.