Als ik een hotdog ga maken, ga ik helemaal los! Dit broodje hotdog speciaal is gevuld met gekarameliseerde uien, knapperige spek om de worst heen, gesmolten kaas en een lekkere saus erop. Het zijn mijn ideale hotdogs! Ik gebruik een goede kwaliteit verse worst hiervoor, dit kan runder-, varkens-, of kippenbraadworst zijn.

Broodje hotdog speciaal

 

Hotdogs

 

Er zitten zoveel verschillende texturen in deze hotdogs, dat maak het zo lekker. De gebakken uien en knapperige spek en dan de gesmolten kaas erin. Het is echt een feestje in je mond!
Het enige dat beter is dan een gewone hotdog is een in spek gewikkelde hotdog! Ze zijn supermakkelijk te maken, zowel in de oven als op de grill, en ze zijn leuk om aan te passen met je favoriete toppings. Het enige wat je nog moet beslissen is hoe je ze serveert met chips, koolsalade of zelfgemaakte frieten. Of wat dacht je van alle drie?

 

Waar komen in spek gewikkelde hotdogs vandaan? Niemand weet wie het eerste genie was dat een hotdog in spek wikkelde, maar ze zijn een super populair.

 

Begin met het verwijderen van het velletje van de verse worst. Dan snijd je deze in de lengte in zodat je daar een plak kaas in kunt doen. Vervolgens wikkel je het spek spiraalvormig om de hotdog, waarbij de bacon licht overlapt. Steek tandenstokers door de in bacon gewikkelde hotdog aan beide uiteinden om te voorkomen dat de bacon losraakt tijdens het bakken. Tijdens het bakken zal de kaas lekker smelten en het spek lekker krokant worden en zijn smaak afgeven aan de worst.
Dunne plakjes ontbijtspek zijn het beste voor dit recept, omdat dikker spek langer nodig heeft om te bakken en lastig knapperig te krijgen is.

 

Toppings

 

Je kunt deze hotdogs met van alles aftoppen. Ga voor klassiek met ui, augurken, mosterd en ketchup, of maak het pittiger met plakjes jalapeño, hete saus of sriracha. The sky is the limit!

 

Andere hotdogrecepten die je wellicht lekker vindt:

 

Hotdog van verse worst met wasabi
Vegetarische Aziatische hotdog van knakwortel
Hotdog met atjar en zoete chilisaus
Vegetarische aubergine hotdog

 

Tips:

 

Vadouvan kruidenmix* vind je in de grotere supermarkten of Toko’s. Je kunt het vervangen door kerriepoeder.

Je kunt deze hotdogs bakken in de pan, oven, of een airfryer. Bak het tot het spek knapperig en de worst gaar is.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Broodje hotdog speciaal: