Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten!
Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi en zelfgemaakte pesto.

Broodje halloumi met pesto

Halloumi

 

Halloumi is een halfharde, gepekelde kaas die zijn oorsprong vindt in Cyprus.
Ik vind het qua smaak vergelijkbaar met feta, maar dan minder korrelig. De textuur van halloumi en het hoge smeltpunt zorgen ervoor dat je het kunt grillen, braden of bakken zonder dat er een gesmolten puinhoop ontstaat. Gegrilde halloumi is heerlijk en omdat het niet smelt, is het een geweldige basis voor een broodje.
Gegrilde halloumi is ook een geweldig hoofdgerecht voor vegetariërs. Als je vegetarische gasten hebt voor je volgende barbecue, gooi dan wat plakjes halloumi op de grill. Zelfs alleseters willen dit proeven!

 

Maken

 

Bedenk eerst wat je op de broodjes wilt. Ik raad pesto, rucola, tomaten en ingemaakte rode ui ten zeerste aan. Sommige van deze toppings vereisen een planning. Ik maak graag de pesto en uienringen van tevoren. Maar je kunt ook kant-en-klare, in de winkel gekochte pesto gebruiken. Rode pesto lijkt me ook erg lekker.
Wanneer je klaar bent om de broodjes te maken, verwarm je de grill of koekenpan voor op middelhoog. Snijd de blokken halloumi in plakken. Ik sneed zes plakken uit een blok halloumi. Bestrijk beide zijden van elk stuk met olijfolie.

 

Bak vervolgens het brood af.
Grill of bak de halloumi ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
En stel je broodjes samen!
Dat was slechts een voorproefje van het recept. De volledige ingrediëntenlijst en instructies vind je onderaan het bericht.

 

Nog meer halloumi:

 

Kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn
Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes
Gegrilde halloumi en nectarine salade
Halloumi met honing en roze peper
Vegetarische halloumi gyros
Halloumiburgertjes
Halloumi frietjes met wasabi mayonaise
Arabische ratatouille met halloumi frietjes

 

Tips:

 

Halloumi is erg zout, houdt daar rekening mee door verder geen zout toe te voegen.

Ik raad je aan om ciabattabrood te gebruiken voor deze broodjes.

Hier vind je het recept voor zelfgemaakte pesto*

Hoe je de ingemaakte rode uienringen** kunt maken, lees je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Broodje halloumi met pesto: