Dit appelcider Mojito cocktail recept is een van mijn nieuwe favoriete cocktails voor de herfst! Gekruid, levendig en licht zoet, het heeft alle smaken van een klassieke rum mojito plus een flinke scheut appelcider. Deze zoete en kruidige appelcider Mojito is het perfecte cocktailrecept voor de vroege herfst. Geserveerd in glazen met ijs, kan je genieten van de beste herfstsmaken terwijl de dagen nog enigszins warm zijn.
En nog beter, dit lekkere cocktailrecept is supermakkelijk om te maken, je hebt niet eens een cocktailshaker nodig! Het vereist wel wat geplet, maar als je geen stamper hebt, dan is een houten lepel ook prima.
Ingrediënten
Verse muntblaadjes. Dit klassieke mojito-ingrediënt is gemengd met limoen.
Limoenpartjes. Vers limoensap voegt een heldere, citrus-achtige smaak toe.
Agavesiroop, voor een extra dosis zoetigheid.
Witte rum, de traditionele manier om een mojito op te peppen.
Appelcider, voor een diepe appelsmaak die naar de herfst smaakt.
Bruisend water voor een vleugje sprankeling.
Maken
Plet de munt en de limoenpartjes in een hoog glas. Dit heet ‘muddling’ (het prakken van ingrediënten – meestal verse kruiden, bessen of fruit – om hun smaak vrij te maken. Meestal is het de eerste stap bij het maken van een cocktail, omdat de ingrediënten op de bodem van het glas worden geplet).
Voeg limoensap, siroop, rum en appelcider toe.
Vul het glas bijna helemaal met gemalen ijs en roer met een barlepel.
Vul het drankje aan met een scheutje bruisend water. Garneer en serveer met een rietje.
Garnering
Munttakje, als je extra munt hebt, is het ook een kleurrijke garnering. Appelschijfjes, voel je vrij om rode, gele of groene appels te gebruiken als garnering.
Kaneelstokje, ziet er goed uit en voegt een pittigere smaak toe.
Gesuikerde rand, ga los en doop de randen van het glas in kaneel en suiker voor een smakelijke touch!
Tips:
Extra nodig: cocktailstamper, cocktailmaatje, barlepel, rietje
Je kunt een cocktailstamper (muddlingtool) gebruiken, maar de steel van een houten lepel werkt ook prima.
Ik heb bruine Stroh rum* gebruikt en dat was super lekker.
Probeer ook eens deze Appelcider Aperol Spritz, herfst Sangria met appel en peer of Appel ginger ale mocktail.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.