Een aguachile van garnalen is een smaakvol Mexicaans voorgerecht, vergelijkbaar met ceviche, waarbij garnalen worden gemarineerd in limoensap, met de toevoeging van chilipepers en koriander. Een eenvoudig en heerlijk voorgerecht dat koolhydraatarm en keto-vriendelijk is. Serveer het met tortillachips of mini tostadas.

 

Aguachile

 

Aguachile (ook bekend als Camarones en Aguachile) betekent letterlijk ‘chiliwater’, en dat is wat de garnalen in dit recept op smaak brengt. Pittig en vol van smaak. Ik vind dit zo ongelooflijk verslavend lekker en ik kan niet wachten tot je dit probeert!
Ceviche en Aguachile lijken op elkaar omdat ze allebei vis of garnalen zijn, ‘gegaard’ in limoensap. Maar Aguachile gaat nog een stap verder door chilipepers en koriander aan de mix toe te voegen, waardoor het een levendige groene kleur en pittige heerlijkheid krijgt!

 

Aguachile is het lekkerst als het koud geserveerd wordt. Bewaar het daarom in de koelkast tot je het serveert.
Serveer de Aguachile eventueel nog met avocado. Het heeft wel een krokantje nodig dus tortillachips of mini tostadas erbij is een goed idee.
Om de pittigheid van dit Aguachile recept te temperen, voeg je verse avocado plakjes toe. Leg gewoon op het laatst de plakjes avocado eroverheen.

Aguachile van garnalen

 

Garnalen

 

Ik heb grote rauwe gepelde garnalen voor dit recept gebruikt. Check wel of de darmpjes verwijderd zijn uit de garnalen. Als je diepvries garnalen neemt hiervoor, snijd ze dan in de lengte doormidden als ze nog halfbevroren zijn. Dit werkt het beste. Dep ze dan wel eerst goed droog met keukenpapier voordat je ze gaat marineren.
Je kunt de garnalen ook vervangen door dun gesneden rauwe Sint-Jakobsschelpen of super verse vis.

 

Ook zo dol op dit soort gerechtjes? Probeer dan ook eens:

 

Kabeljauw ceviche met chips
Zalmceviche met passievrucht
Ceviche van tonijn met grapefruit

 

Tips:

 

Limoenen hebben verschillende zuurtegraden. Ik probeer altijd limoenen te kiezen die rijp zijn (minder zuur) en een beetje zacht aanvoelen. Of ik laat ze een paar dagen op het aanrecht rijpen voordat ik ze gebruik. Rol ze voor gebruik op het aanrecht en druk ze hard aan met je handpalm om ze nog sappiger te maken!
Het zuur in de limoen zorgt ervoor dat de garnalen echt gaar worden en dat zie je aan de kleurverandering.

Het is wel een bewerkelijk recept, maar je kunt het een paar uur van te voren bereiden. Gebruik je verse vis in plaats van garnalen, dit moet je dan ongeveer 20-30 minuten laten garen (niet langer!).

Je moet wel van zuur, pittig en koriander houden als je dit recept wilt maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aguachile van garnalen: