Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd!

 

Aloo Curry

 

Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel boordevol smaken. Aardappel staat bekend als ‘Aloo’ of ‘Alu’ in het Hindi. Dus de naam van elke curry of jus die alleen met aardappelen wordt gemaakt, wordt in het Hindi Aloo Curry of Aloo Gravy genoemd.
Deze aardappelcurry is ook zo’n recept dat je snel kunt maken na een vermoeiende werkdag of als je geen groenten of linzen in de voorraadkast hebt.
In India heeft elke regio zijn eigen versie en variatie van een aardappelcurry. Meestal wordt in veel Indiase staten aloo curry geserveerd met het Indiase gebakken brood, ook bekend als poori.

 

Mijn recept voor aardappelcurry is een uitzondering. Het smaakt heerlijk bij gestoomde rijst en zelfs bij Indiase broden zoals roti, paratha of zelfgemaakt naanbrood.
Er is weinig extra olie gebruikt in deze curry en dat maakt wel een verschil in de algehele smaak.
Dit is een eenpanscurry, de aardappelen worden namelijk gekookt in de ui-tomatenbasis. Je ziet dus dat deze kookmethode tijd bespaart.
Je kunt ook aloo curry maken in een snelkookpan of slowcooker.

Aardappelcurry

 

Tips:

 

Voor Indiase curry zijn de vastkokende aardappelen goed geschikt, ik heb nu krieltjes gebruikt.

Een van de belangrijkste gemalen kruidenmixen die aan veel gerechten uit de Noord-Indiase keuken wordt toegevoegd, is garam masala. Vervang het eventueel door kerriepoeder, als je dat niet kunt vinden.

Als je deze curry wilt serveren met roti of chapati of brood, dan kun je minder water toevoegen en de consistentie van de curry dikker maken.
Als je het echter met rijst wilt serveren, kun je wat meer water toevoegen en de curry een beetje dun van consistentie laten worden.

Voor het maken van een pittige aardappelcurry kun je de hoeveelheid rode peper verhogen. Of je laat de zaadjes erin, dit geeft een extra pittige smaak.

Door groenten toe te voegen aan deze aardappelcurry wordt het voedzamer en smaakvoller. De aloo curry neemt de smaken over van de groenten die je toevoegt. Sojaboontjes, erwten, paprika, bloemkool, broccoli en sperziebonen passen heerlijk bij aardappelen in deze eenvoudige curry.

Probeer ook eens deze heerlijke Curry met kikkererwten en zoete aardappelen of Kashmiri chili aardappel curry.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aardappelcurry: