Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]
Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]
Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]
Het wordt alweer wat frisser, tijd voor een lekkere soep. Een pittige soep voor koude dagen en comfortfood in een bowl met een kick van de rode currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Als je van pittig houdt, maak dan deze Thaise pompoen soep met kokosmelk en je warmt vanzelf weer op. Ik […]
Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt. Ik had nog riblappen van onze trip […]
Vis is goed voor je, wij proberen het toch wel twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar koop anders de vis als deze in de aanbieding is. Van de week stond deze heerlijke Teriyaki kabeljauw met bonensalade op het menu. Ik had deze bonensalade in mijn hoofd om te […]
Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een […]
Wij zijn voor het eerst op de Boerenmarkt op de Stadboerderij De Kemphaan in Almere geweest. Daar stond een grote groentekraam van Warmonderhof met voor het grotendeel groenten van eigen land en kas. Ik had ze al op mijn lijstje staan om ze eens te bezoeken en nu ben ik helemaal zeker ervan dat ik […]
Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende […]
Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]