mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Lamsvlees heeft een echte affiniteit met Maleisische. Dit met de zelfgemaakte currysaus en de pilaf tillen dit gerecht naar een hoger niveau. En als je het niet te pittig maakt, zullen zelfs de kinderen dol zijn op dit milde gerecht! Deze gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst moet je beslist eens proberen.   Maleisische curry […]

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Deze geroosterde aubergine salade met kikkererwten zit boordevol verse groenten en wordt overgoten met een lichte dressing. De salade is een geweldige aanvulling op de barbecue, een bijgerecht bij uw mediterrane maaltijden of als heerlijke lunch. Salades, zoals deze, zijn een van mijn favoriete manieren om verse groenten te gebruiken. Als je het hier al […]

Chili con bulgur

Chili con bulgur

Deze chili con bulgur is een vegetarische chili met bulgur in plaats van vlees. De chili is zo lekker dat je het vlees niet zult missen. En dat komt door de smaken van de specerijen. Je mag van mij ook een Mexicaanse kruidenmix uit de winkel nemen, maar ik vind het lekkerder om zelf de […]

Cannelloni met spinazie en pompoen

Cannelloni met spinazie en pompoen

De klassieke smaken van pompoen, salie en ricotta worden gecombineerd in deze indrukwekkende cannelloni met spinazie en pompoen. Serveer het met een eenvoudige groene salade voor een vullende avondmaaltijd. Een heerlijk vegetarisch recept voor cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta, rijk aan vezels, calcium en boordevol groenten. Deze vrij eenvoudig te maken vegetarische cannelloni is […]

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Ik heb al diverse keren recepten voor pizzabodems gemaakt bloemkool voorbij zien komen en vond dat ik dat ook maar eens moest uitproberen. Net zoals ‘rijst’ gemaakt van bloemkool, is ook dit bloemkoolpizza recept helemaal trending. Een bloemkool pizzabodem is een heerlijk glutenvrij, koolhydraatarm en keto pizzarecept. Het is een eenvoudige mix van bloemkool, eieren, […]

Hummus met tonijn en olijven

Hummus met tonijn en olijven

Ik heb een heel bijzonder hummus recept voor jullie, namelijk deze hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze hummus doet het goed hierbij. Het is een mooie combinatie van hummus en een tonijnsalade, maar dan zonder mayonaise. En laat ik nou gek zijn op alle twee!   […]

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Het is de moeite waard om zelf hummus te maken! Als je de basissmaak van in de winkel gekochte hummus beu bent, kan je deze eenvoudig zelf maken met dit recept. Leer hoe je heerlijke, romige zelfgemaakte hummus maakt, gekruid met verse peterselie, basilicum, koriander en komijn. Deze groene kruiden hummus is lekker bij de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden