Baka Bana

Baka Bana

Ik heb twee recepten uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen gecombineerd, namelijk Baka Bana (Surinaamse gebakken banaan) met Curaçaose kokosijs. Het recept voor het kokosijs kan je hier vinden. Baka bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij en is in Suriname een geliefde snack. Het wordt gegeten met pindasaus, maar ook zonder pindasaus is […]

Cranberry speculaasmuffins

Cranberry speculaasmuffins

Deze cranberry speculaasmuffins zijn heerlijk om te maken in december. Hetzij voor Sinterklaas of voor de Kerstdagen. Je huis gaat heerlijke geuren als deze feestelijke muffins uit de oven komen. Ik ben gek op speculaaskruiden en heb daarom 2 eetlepels bij het beslag gedaan, maar je kunt ook minder erdoor doen. Door de cranberries is […]

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]

Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

1 klein ei, losgeklopt

Aziatische viskoekjes

Viskoekjes kunnen zo saai zijn. Maar Aziatische viskoekjes zijn geweldig Een klassiek Thais straatvoedsel en mijn favoriete voorgerecht in Thaise restaurants. Verrassend makkelijk om thuis te maken, probeer het eens. Alles wat je nodig hebt is vis, rode currypasta, ei, lente-ui en koriander. Even pureren in je keukenmachine, burgertjes ervan maken en bakken in de […]

Maïskoekjes

Maïskoekjes

Hier is een recept voor zeer knapperige maïskoekjes. Deze beignets ook wel fritters genoemd zijn ideaal om te maken met gekookte maïs van de kolf, maar kunnen ook met maïs uit blik of diepvries worden gemaakt. Serveer voor lunch, borrelhapje en diner! Ik maak ze al heel lang en ben tot de conclusie gekomen dat […]

Wortel hummus

Wortel hummus

Deze wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van tevoren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en superlekker, wie wil dat niet. En […]

Walnotenpasta

Walnotenpasta

Leer hoe je zelfgemaakte walnotenpasta maakt door walnoten te roosteren om hun natuurlijke oliën naar boven te halen en de meest boterachtige, zijdezachte en romige notenpasta te maken! Geweldig op toast, brood of zelfs om mee te bakken! Ik leer jou hoe je walnotenboter maakt met slechts één ingrediënt, namelijk geroosterde walnoten en een snelle […]

Goedemorgen Henkjan, Dankjewel voor de complimenten. Ik kan recepten maken van jullie producten, dat is geen probleem. Laat mij svp weten wat precies de bedoeling is?

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam dit gerecht voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet […]

Tempura van groenten met dips

Tempura van groenten met dips

Groentetempura is een populaire vegetarische keuze bij het eten in een Japans restaurant en op de meeste plaatsen staat het op het menu. De licht gebakken groenten zijn heerlijk als aperitiefhapje of als een maaltijd. Je kunt groentetempura thuis bakken met een paar eenvoudige ingrediënten, een beetje voorbereidingstijd en wat techniek. Ik heb nu een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden