Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan. […]
Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het […]
Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]
Ik had nog van die heerlijke roze chocolade over van deze goddelijke Ruby chocolade truffels en wilde nog een ander recept maken met de ruby drops. Het zijn koekjes met ruby chocolade geworden. Ze zitten in het deeg verwerkt en smelten lekker door de koekjes heen als je ze bakt. De smaak van deze ruby […]
Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]
Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag […]
Deze pindakaas noten brownies zijn heerlijk als tussendoortje voor de lekkere trek, maar kan je ook heel goed als ontbijt nuttigen. Boordevol met noten, dus vol met proteïne. En dat kan ik wel gebruiken na mijn gastric sleeve operatie. Het is best een dingetje om aan genoeg eiwitten per dag te komen voor mij. […]
Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker! Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat […]
Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]
Wij zijn gek op muffins, maar ik had ze al een tijd niet meer gemaakt. Nu ga ik ze weer proberen en heb deze keer lekkere mokka banaanmuffins gemaakt. Gebruik super rijpe bananen hiervoor, die maken de muffins lekker zoet. Dit is natuurlijk ook een mooie manier om deze overrijpe bananen op te maken. […]