Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi).  Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept.   Turkse gevulde mosselen   Ook wij hebben deze […]

Goedemorgen Henkjan, Dankjewel voor de complimenten. Ik kan recepten maken van jullie producten, dat is geen probleem. Laat mij svp weten wat precies de bedoeling is?

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam dit gerecht voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet […]

Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens!   Hamburger   Wij zijn we gek op burgers en daarom […]

Broodje hotdog speciaal

Broodje hotdog speciaal

Als ik een hotdog ga maken, ga ik helemaal los! Dit broodje hotdog speciaal is gevuld met gekarameliseerde uien, knapperige spek om de worst heen, gesmolten kaas en een lekkere saus erop. Het zijn mijn ideale hotdogs! Ik gebruik een goede kwaliteit verse worst hiervoor, dit kan runder-, varkens-, of kippenbraadworst zijn.   Hotdogs   […]

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Makkelijke en smakelijke tomatensoep.
Als de tomaten volop in de aanbieding zijn, kan ik je deze tomatensoep aanbevelen.

Stoofpot kruidige lamsnek

Stoofpot kruidige lamsnek

Deze heerlijke stoofpot met lamsvlees en pruimen heeft door de zoete ingrediënten een Midden-Oosters tintje. Wij eten deze stoofpot kruidige lamsnek het liefst met parelcouscous, maar het is ook onweerstaanbaar lekker met ‘gewone’ couscous, rijst, een aardappel- of groentepuree. In de stoofpot zitten ook wat gedroogde pruimen die je met het vlees en de saus […]

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt meestal als ontbijt gegeten. Ik heb nu een […]

Winterminestrone met pesto

Winterminestrone met pesto

Lekkere stevige winterkost.

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden