Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken. Curd Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]
Ik lust geen oliebollen, maar als alternatief maak ik graag deze kleine luchtige ricotta bollen op oudejaarsavond. Ze lijken een beetje op luchtige donuts. Ik heb ze gevuld met gedroogde cranberries en chocodrops, maar je kunt er natuurlijk ook rozijnen, noten, etc. in verwerken. Dus als jij ook niet van die zware oliebollen houdt, maak […]
Ik noem dit een feestelijke bramen Prosecco cocktail omdat een cocktail gemaakt van bubbels altijd feestelijk is toch. Van mij mag je deze cocktail ook van champagne maken, maar als je een goede Prosecco of Cava of Sekt gebruikt is het net zo feestelijk en lekker. Bramensiroop Omdat ik zoveel bramen in de […]
Deze Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel is een feestelijk gerecht. Bereid het voor een speciaal etentje of met de feestdagen. En dan serveer je wel iets speciaals natuurlijk. Eendenborst Tamme eend is het hele jaar wel verkrijgbaar en is veel milder van smaak dan de wilde eend. Maar ik vind eend echt […]
Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]
Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]
Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje. Voor […]
Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]
Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop. Bedenk van te voren dat […]
Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit […]