Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Het recept van de griesmeelpudding is van mijn moeder, alleen heb ik er een feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus van gemaakt. De aanleiding was een heerlijke fles Elke melk en een bak met rode bessen van Berrybrothers die ik mocht ontvangen in een foodybox. Die lekkere en super romige melk is natuurlijk heerlijk om zo […]

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]

Klassieke rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus

Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]

Romige pastinaakpuree

Romige pastinaakpuree

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze pastinaakpuree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij […]

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Je hebt aardappelpuree en je hebt een lekkere luchtige aardappelmousseline. De mousseline maak je voor speciale etentjes thuis. En jij kan deze mousseline zelf ook maken, een luchtige puree zoals je het in een restaurant eet.   Wat is het verschil tussen een puree en mousseline?   Een aardappelmousseline is een hele smeuïge en luchtige […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Chocolade cakejes met karamel

Chocolade cakejes met karamel

Decadente chocolade cakejes met karamel, wie lust dat nou niet? En het is ook nog eens super makkelijk te maken en super snel klaar. Eet het lekker warm met een bol vanille-ijs. Een verwendessert uit een kommetje.   Toetjes   Een keer per week op zondag eten wij een nagerecht. En dat is meestal een […]

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Een heerlijk vegetarisch gerecht met lekkere zachte gnocchi, groenten, zongedroogde tomaatjes en kipstukjes in een romige saus. Met deze gnocchi met prei en vegetarische kip zet je supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Comfort food ten top!   Gnocchi   Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, bloem, semolina, kaas en eieren. Het zijn […]

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat op […]

Pasta met vegetarisch gehakt en tomatensaus

Pasta met vegetarisch gehakt en tomatensaus

Ik mocht in een foodybox een pak vlinderpasta, vegetarisch gehakt en een pot tomatensaus ontvangen. Die ga ik natuurlijk combineren in een heerlijk pastagerecht. Het is pasta met vegetarisch gehakt en tomatensaus geworden. En dat was een lekker bordje pasta, manlief had niet eens in de gaten dat het een vegetarisch gerecht was. Hij vond […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden